Hoe vangt Union SG tegen Anderlecht het ontbreken van Teuma op?

Sport | Na een korte break hervat de Jupiler Pro League de debatten. Met RSC Anderlecht – Union SG staat er zondag een topmatch op het programma. De Brusselse derby zal echter afgewerkt worden zonder Teddy Teuma. Een zware aderlating voor Union SG.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Op maandag 26 december won Union SG vlot met 3-0 van KV Oostende. Teddy Teuma speelde een zeer sterke wedstrijd en was met een goal en assist de grote gangmaker bij deze zege. In de 38ste minuut kreeg hij echter ook een gele kaart. Die had zware gevolgen, want het was namelijk zijn vijfde gele karton van het seizoen.

Daardoor mist hij de wedstrijd tegen de buren uit Anderlecht. Dat is een grote tegenvaller voor trainer Karel Geraerts. Hij moet het zonder zijn aanvoerder en draaischijf doen in het Lotto Park. De trainer moet dus een oplossing vinden om zijn afwezigheid op te vangen, wat zeker geen makkelijke taak is.

Sterkhouder

Teddy Teuma is een sterkhouder bij Union SG. De middenvelder is een voortrekker en iemand die de ploeg steevast bij de hand neemt. Een echte leider. Hij beschikt over een puntgave techniek, maar hij is ook iemand die een tegenstrever kan opjagen. Hij zet altijd druk. Een zeer belangrijke speler, die zelden een wedstrijd mist. Dit seizoen nam hij deel aan 17 van de 18 competitiewedstrijden van de Brusselaars. Hij speelde daarin 1.453 van de 1.530 minuten.

Geraerts laat Teuma altijd spelen als hij beschikbaar is. Met 5 goals en 7 assists kent hij een sterk seizoen. Daarmee doet hij zelfs nog beter dan vorig jaar, toen hij in deze periode 3 goals en 5 assists achter zijn naam had staan. Teuma tikte uiteindelijk af op een totaal van 6 treffers en 9 assists.

Rodriguez of El Azzouzi?

Geraerts moet dus een oplossing zoeken om Teuma te vervangen tegen Anderlecht. Zo bestaat de kans dat José Rodriguez in de ploeg komt, maar de voormalige speler van Real Madrid kon tot op heden nog niet iedereen overtuigen in het Dudenpark. Hij zou dan de driehoek kunnen vormen met Lynen en Amani.

De trainer van Union heeft nog een optie: El Azzouzi. Die mocht tegen KV Oostende de plaats innemen van de geschorste Lynen. De 21-jarige Nederlander deed het zeer goed tegen de kustploeg, waardoor hij wellicht een streepje voor heeft om Teuma te vervangen. Tegen Anderlecht zal Geraerts nog meer dan anders rekenen op Amani om met zijn infiltrerend vermogen de Brusselse afweer aan flarden te spelen.

Volg de Jupiler Pro League, met op zondag 8 januari om 18u30 Anderlecht-Union SG, het hele seizoen dankzij de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Meer nieuws uit de Jupiler Pro League:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top