Olivier Deman hult zich in het rood voor de feestdagen

Jupiler Pro League | De achttiende speeldag van de Jupiler Pro League is alweer voorbij en het is tijd om ons oordeel te geven. Pickx Sports heeft de man, het doelpunt en het cijfer van de week aangewezen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Man van de week: Olivier Deman

Er zijn weken bij waarin niets goed gaat. In slechts drie dagen heeft de Belg Olivier Deman twee rode kaarten gekregen! De speler van Cercle Brugge werd eerst in de Belgische beker tegen AA Gent van het veld gestuurd en ook afgelopen vrijdag op KV Mechelen keerde hij eerder dan de overige spelers van zijn team naar de kleedkamer. De 22-jarige linkervleugelspeler was in zijn vroege carrière nog nooit uit het veld gestuurd, maar zijn buitensporige enthousiasme is zijn ploeg beide keren duur te staan gekomen.

Doelpunt van de week: Dante Vanzeir

Union heeft het kerstdiner goed verteerd. Ze moesten weliswaar wachten tot de tweede helft om tegen KV Oostende het verschil te maken, maar eens dat de machine op gang kwam, werd de kustploeg van het kastje naar de muur gespeeld. Dante Vanzeir scoorde het mooiste doelpunt van de week met een prachtige volley in de extra tijd om er 3-0 van te maken. Het verre afstandsschot van KV Mechelen-speler Nikola Storm tegen Cercle is eervol tweede 

Cijfer van de week: 12

Na 12 wedstrijden zonder nederlaag leed Racing Genk bij KV Kortrijk de tweede nederlaag van het seizoen, na de nederlaag op de openingsdag tegen Club Brugge. De Limburgers zien Union in de stand nu inlopen tot op zeven punten, terwijl Antwerp en Club Brugge, die punten verloren tegen respectievelijk Westerlo en OHL, nog steeds op 10 en 12 punten staan.

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen lang op de zenders van de Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Wil je meer lezen over de Jupiler Pro League?

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top