Azzedine Ounahi, de man die Luis Enrique verraste en geschiedenis schrijft met Marokko

Voetbal | Marokko staat zaterdag in de kwartfinales van het WK tegenover Portugal. De Leeuwen van de Atlas zullen voor dit historische duel een beroep doen op Azzedine Ounahi op het middenveld. Enkele maanden geleden speelde Ounahi in Frankrijk nog in het Championnat National, of de derde divisie.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Een WK voetbal, dat betekent ook mooie verhalen over weinig bekende spelers die zich plotseling aan de wereld openbaren en hun carrière in een paar maanden drastisch zien veranderen. Dit zal ongetwijfeld het geval zijn voor Azzedine Ounahi, de 22-jarige Marokkaanse middenvelder uit Casablanca. De speler van SCO d'Angers heeft ook onverwachte erkenning gekregen van Luis Enrique.

"Waar komt die vent vandaan?"

"Ik was aangenaam verrast door het nummer 8. Ik weet zijn naam niet meer, het spijt me... Mijn God, waar komt die vent vandaan? Hij speelt echt goed! Hij verraste me", zei Luis Enrique, in de ban van Ounahi, na de uitschakeling van Spanje door Marokko in de achtste finales van het WK. Het was een uitspraak die door de media en sociale media werden opgepikt, waardoor de prestaties van de Marokkaanse middenvelder nog meer weerklank kregen.

Ounahi, die inspiratie vond bij Andres Iniesta, begon zijn carrière bij Raja Club Athletic. Vanwege zijn nogal tengere lichaamsbouw probeert hij duels meestal te vermijden, ook al trekt hij goed zijn plan op dat gebied. "Ik probeer duels zoveel mogelijk te vermijden omdat bijna alle spelers sterker zijn dan ik. Ik probeer snel te spelen, uit de dicht bevolkte te zones te komen, dankzij mijn balbehandeling, om sneller te zijn dan zij. Het is het een kwestie van de situatie snel te analyseren in één oogopslag, het is de intelligentie van het spel, de juiste beweging op het juiste moment...", bekende hij enkele maanden geleden aan Ouest-France.


Naar Italië?

Azzedine Ounahi trok in 2018 naar Frankrijk waar hij voor Straatsburg ging spelen. Hij kon er zich echter niet doorzetten en in de zomer van 2020 tekende hij voor US Avranches, een club in het Championnat National, waar hij de goede prestaties aan elkaar bleef rijgen. Afgelopen zomer plukte Ligue 1-club SCO d'Angers hem daar weg en sindsdien staat hij onbetwist in de basis, ook al gaat de club door een moeilijke periode want het staat op de een laatste plaats in het klassement.

Zijn prestaties op het WK zullen uiteraard de deur openen naar meer prestigieuze clubs. Volgens Tuttosport zou Torino deze winter Ounahi willen overnemen. Het bedrag van zeven miljoen wordt genoemd. Maar voordat hij daaraan denkt, moet de Marokkaan nog een kwartfinale tegen Portugal spelen. De 22-jarige was al een held in de play-offs van het WK in maart, met twee doelpunten in de terugwedstrijd tegen Congo, en hij wil zijn land graag bij de laatste vier brengen in Qatar.

Volg het WK 2022 tot en met 18 december op Sporza of waar je ook bent via Pickx.be of de Pickx-app.

Proximus biedt tijdens de wedstrijden van het WK, net zoals in de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal, een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top