Enzo Fernandez ziet op het WK zijn grote droom realiteit worden

Voetbal | Een aantal weken geleden was de WK-deelname van Enzo Fernandez nog onzeker, maar nu is hij een van de revelaties bij Argentinië. De middenvelder van Benfica wordt ook tegen Nederland weer in de basis verwacht.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Enzo Fernandez was de afgelopen twee wedstrijden een basisspeler bij Argentinië en daarin liet hij een zeer goede indruk achter. Bondscoach Lionel Scaloni, die sinds zijn aantreden in 2019 nog nooit twee keer op rij met hetzelfde team speelde, zal de jongeling wellicht als een van de eerste namen op zijn wedstrijdblad invullen. Fernandez start vrijdag zo goed als zeker in de basis tegen Nederland.

Metronoom

Benfica haalde het talent afgelopen zomer weg bij River Plate. Sindsdien blijft hij stappen voorwaarts zetten. Hij wist zijn klasse te etaleren in de Champions League en in september 2021 kreeg hij zijn kans bij het nationaal elftal. Sindsdien verdween hij niet meer uit de selectie. Fernandez is technisch vaardig, verdedigt scherp en weet met zijn passing het tempo te bepalen bij Argentinië. Hij begon het WK nog als bankzitter en tijdens de eerste twee wedstrijden kwam hij als invaller in het veld voor Leandro Paredes.

Fernandez liet Argentinië meteen beter voetballen en tegen Mexico scoorde hij een zeer knap doelpunt. Tegen Polen en Australië startte hij in de basis. In de wedstrijd tegen Polen raakte hij 114 keer het leer aan en had hij een geslaagd passingspercentage van 92%. "Enzo is spectaculair. Hij speelt goed en hij heeft iedereen zijn vertrouwen. Hij laat het zien op het veld. Fernandez komt zonder enige angst aan de bal en bij hem begint alles", zei de Argentijnse rechtsback Nahuel Molina na de partij tegen Polen aan The Athletic.

Lionel Messi

In de partij tegen Mexico was er een symbolisch moment. Messi leverde de bal in bij Fernandez, die nadien op mooie wijze scoorde. Fernandez liep naar de zijlijn om het te vieren en Messi was de eerste die in zijn armen viel. Dat was een droom die uitkwam voor Fernandez.

"Spelen met Leo bezorgt me enorm veel plezier. Het is een droom die uitkomt", zei Fernandez. "Ik droom al sinds vorig jaar van de mogelijkheid om naast hem te spelen. Het was alles waar ik van droomde. Vandaag heb ik het kunnen doen en ik heb er echt van genoten", zei hij na die partij. Het is nu al uitkijken naar Argentinië-Nederland, met op het middenveld de strijd tussen Frenkie de Jong en Enzo Fernandez.

Argentinië speelt op vrijdag 9 december november zijn kwartfinale tegen Nederland, een wedstrijd die te volgen is vanaf 19u45 op Eén.

Proximus biedt tijdens de wedstrijden van het WK, net zoals in de Champions League en het Belgisch voetbal, een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Lees meer over het WK:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top