Cho Gue-sung, doelpuntenmachine en sekssymbool

Sport |

Voor het WK was hij nog relatief onbekend in eigen land, maar sinds zijn dubbel tegen Ghana in de groepsfase is de 24-jarige Cho Gue-sung niet meer weg te denken uit het Zuid-Koreaanse elftal. Cho Gue-sung werd een heuse ster in Zuid-Korea en op sociale media, en dat is niet enkel door zijn voetbalprestaties…

Cho gue-sung had waarschijnlijk niet verwacht dat het WK zijn leven zo zou veranderen, en toch is de Zuid-Koreaanse aanvaller afgelopen week tot ster verheven. De aanvaller van Jeonbuk Motors, de meest succesvolle club in de Koreaanse hoogste divisie, begon het WK op de bank en kwam slechts 17 minuten in actie tegen Uruguay, maar daar kwam snel verandering in.

Op 28 november, vier dagen later, maakte hij zijn eerste WK-start tegen Ghana. Na een uur voetballen scoorde hij twee keer in minder dan drie minuten, wat hoop gaf aan een hele natie, want Zuid-Korea moest op dat moment nog 0-2 achtervolgen tegen de Ghanezen. Helaas voor hen reageerde Mohammed Kudus een paar minuten later op zijn brace en ging Ghana met de overwinning aan de haal.

Huwelijksaanzoeken in overvloed

Al maakte het resultaat van die wedstrijd niet veel uit. De brace maakte van Cho Gue-sung een echte ster. Nu ja, niet enkel zijn twee doelpunten. Afgelopen week werd de spits overspoeld met telefoontjes en berichten van fans die duidelijk in de ban zijn geraakt van zijn knappe uiterlijk. Hij kreeg zelfs huwelijksaanzoeken op zijn Instagram-account, waarvan het aantal volgers afgelopen week is geëxplodeerd.

Het gaat zelfs zo ver dat Cho Gue-sung zijn telefoon moest uitzetten om te rusten. "Zijn telefoon bleef maar rinkelen. Hij kon niet slapen terwijl hij zich juist probeerde te concentreren op het voetbal," vertelde de Zuid-Koreaanse journalist Seo Jung-hwan aan The Athletic. Cho Gue-sung wist zijn fans ook te amuseren door zijn woordenwisseling met Ronaldo in de wedstrijd tegen Portugal.

De kersverse socialmediaberoemdheid, die dit seizoen al 17 doelpunten scoorde, maakt zich nu klaar voor het duel met Brazilië in de achtste finales van het wereldkampioenschap. Cho Gue-sung droomt van een transfer naar Europa, maar tegen de Seleção, zal het niet gemakkelijk worden om de schijnwerpers van wereldsterren als Neymar en Vinicius Jr te stelen.

Volg de achtste finale tussen Brazilië en Zuid-Korea op het WK voetbal 2022 deze maandag vanaf 19u40 op één.

Proximus biedt tijdens de wedstrijden van het WK, net zoals in de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal, een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!