Trix wordt inclusieve ravetempel tijdens Celebration of Life

Muziek | Een festival waar iedereen, ongeacht uiterlijk, afkomst, gender of seksuele voorkeur welkom is om te raven, dat is wat het tweedaagse Celebration of Life wil zijn. De Antwerpse muziektempel Trix wordt op 2 en 3 december voor de tweede keer omgetoverd tot wat de organisatie de meest inclusieve rave van België noemt. Op de goedgevulde affiche staan zowel gevestigde waarden als interessante nieuwkomers, allemaal artiesten die zich op een unieke manier uitdrukken. Een overzicht.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Een goede rave start pas wanneer de oudjes naar bed zijn en loopt tot in de vroege uurtjes. Logisch dus dat Celebration of Life twee dagen lang doorgaan van 22u tot 6u ’s morgens. Op de zes podia (drie per feestnacht) staan dj’s, producers en andere beatmakers met hun pop, techno, house en hyperpop.

Een van de eerste opvallende namen op de affiche is Romy, ofteweld Romy Madley-Croft, een derde van de indieband The xx. Samen met Oliver Sim en Jamie Smith (a.k.a. Jamie xx) brengt ze dromerige lofi elektropop. Haar soloproject klinkt helemaal anders. Romy’s eerste single, ‘Lifetime’, verscheen in 2020 en was een energieke clubtrack met een sterke invloed uit de jaren 90. In interviews vertelde ze dat het soloproject haar eindelijk toelaat om oprecht te zingen over haar eigen (liefdes)leven en speelser uit de hoek te komen.

 

Wie op het podium zeker zal opvallen is het Gentse dragcollectief House of Lux. Drie jaar geleden gaf het trio de Gentse wereld van de dragqueens een schop onder het achterwerk met de eerste editie van Queerly Beloved. Sindsdien zaten Mauve Lux, Krietjur en Susan from Grindr niet stil. Zo zetten ze onder andere het festival Tumble Weave op poten, een platform om aan de wereld te tonen wat drag is: een viering van alles wat ongebonden, theatraal en excentriek is.

 

Prominent in de line-up staat het duo Promis3, die een unieke mix van retrofuturistische cyberpop en nostalgische trance brengen, met sterke wortels in Eurodance en vroege Playstation-esthetiek. Zij runnen het label en creative agency Simulated Paradise. Dat is meteen ook de naam geworden voor de Blue Room op zaterdag. Dat podium wordt, enkele uren na de liveset van Promis3, afgesloten door Angel Constellation. Dat is het soloproject van Andras Vleminckx, de helft van Promis3.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top