Deze Marokkaanse spelers zijn heel bekend in België

Voetbal | Marokko wordt op dit WK de tweede tegenstander van de Rode Duivels. Het Marokkaans elftal heeft een aantal jongens in de selectie die zeker niet onbekend zijn voor de Belgische voetballiefhebber. Een overzicht.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Selim Amallah

Hij is een van de bekende gezichten van de Jupiler Pro League. De aanvallende middenvelder, die in de jeugd uitkwam voor Anderlecht en Moeskroen, speelt sinds 2019 voor Standard. Bij de Rouches kende de fysiek sterke en technisch onderlegde middenvelder de nodige ups en downs. Amallah was een hele tijd de absolute smaakmaker bij de Luikenaars. In 2020 won hij de ‘Belgische Leeuw’-award, de trofee voor de beste speler van Noord-Afrikaanse/Arabische origine in de Jupiler Pro League. Amallah kwam de afgelopen maanden echter niet meer aan de bak bij Standard, aangezien hij zijn aflopende contract niet wenste te verlengen. De middenvelder, die mocht starten tegen Kroatië, zal ongetwijfeld een knalprestatie willen leveren tegen de Rode Duivels.

Anass Zaroury

Het gaat de laatste maanden bijzonder snel voor Anass Zaroury. Anderhalf jaar geleden speelde de 22-jarige Belgische Marokkaan nog in tweede klasse voor Lommel SK. Vorig seizoen trok hij naar Sporting Charleroi, waar hij een revelatie was in het Zwarte Land. Vincent Kompany spotte zijn talent en haalde hem afgelopen zomer voor 4 miljoen euro naar Burnley. De Belgische coach wist Zaroury naar een nog hoger niveau te brengen, waardoor hij werd opgeroepen voor Marokko. Hij werd in extremis bij de selectie gehaald om de geblesseerde Amine Harit te vervangen. Een jammere zaak voor België, waar hij tot de U21 voor speelde.

Bilal El Khannouss

De jonge aanvallende middenvelder speelde jarenlang voor Anderlecht, maar op zijn 15de maakte hij de overstap naar KRC Genk. Drie jaar later is hij een vaste waarde in het team van Wouter Vrancken. Twee weken geleden heerste hij nog op het middenveld tegen Anderlecht. Daardoor speelde hij zich in de kijker van Marokko, dat hem meteen meenam naar het WK. België baalde, want hij kon ook voor de Rode Duivels uitkomen. Hij is bij Marokko met zijn 18-jarige leeftijd de jongste WK-ganger ooit.

Sofyan Amrabat

Sofyan Amrabat groeide op in Nederland en speelde jarenlang voor Feyenoord. Daar werd hij echter nooit een onbetwistbare titularis. Club Brugge kocht hem er voor 2 miljoen euro weg, maar ook in België kon hij zich nooit echt vast in het elftal spelen. Hij werd nadien uitgeleend en uiteindelijk verkocht aan het Italiaanse Hellas Verona. Daar maakte hij furore en Fiorentina tastte diep in de buidel. Het betaalde 20 miljoen euro om hem naar Firenze te halen. Daar groeide hij uit tot een sterkhouder en ondertussen is Amrabat ook een vaste waarde bij Marokko. Hij was nog één van de uitblinkers tegen Kroatië.

Volg de tweede wedstrijd van Marokko tegen België op het WK 2022 op zondag 27 november vanaf 14u op Eén. De voorbeschouwing start reeds om 13u25.

Proximus biedt tijdens de wedstrijden van het WK, net zoals in de Champions League en het Belgisch voetbal, een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Meer lezen over het WK?

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top