Waarom Brazilië de grote favoriet is voor het WK 2022

Sport | Brazilië is het meest succesvolle land uit de WK-geschiedenis. De Goddelijke Kanaries zijn in Qatar ook een van de absolute topfavorieten om de wereldtitel in de wacht te slepen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Brazilië weet als vijfvoudig wereldkampioen wat het is om een WK te winnen. Het is echter al twintig jaar geleden dat ze de wereldbeker nog eens mee naar huis mochten nemen. De afgelopen twee WK’s waren een enorme teleurstelling. In 2014 werd Brazilië in de halve finales, die in eigen land doorgingen, met maar liefst 1-7 afgeslacht door Duitsland. In 2018 was België in de kwartfinales te sterk. De troepen van bondscoach Tite worden dit jaar desondanks aanzien als dé topfavoriet voor de eindzege.

Sterk parcours

Brazilië bevindt zich in een groep samen met Servië, Zwitserland en Kameroen. De Brazilianen zouden zich vlot moeten weten te plaatsen. Nadien wacht het zware werk. In de achtste finales kan Brazilië immers ploegen als Uruguay of Portugal loten.

Brazilië, dat op de eerste plaats staat in de FIFA-ranking, zal in elke wedstrijd de favorietenrol in de schoot geworpen krijgen. In de WK-kwalificatiereeks maakten ze bijzonder veel indruk door 14 keer te winnen en 3 draws te behalen. Brazilië bleef zo ongeslagen.

Bijzonder veel weelde

Brazilië maakte veel indruk met zijn manier van voetballen. Het team hangt niet langer af van Neymar, want de weelde in de aanval is bijna ongezien. Met toppers als Vinicius Jr., Rodrygo, Raphinha, Anthony en Gabriel Martinelli heeft Brazilië veruit de strafste aanval in Qatar. Maar ook defensief stonden ze pal in de kwalificatiereeks (waar Brazilië veertig keer scoorde) door slechts vijf tegendoelpunten te slikken.

Op het middenveld heeft de bondscoach ook genoeg opties om uit te kiezen. Zo lopen er met Casimero, Fabinho en Fred de nodige kleppers rond. De defensie? Wat dacht je van ervaren spelers als Thiago Silva en Eder Militão, terwijl er in doel kan gekozen worden tussen Alisson en Ederson.

Zijn er ook pijnpunten? Jazeker. Brazilië heeft in deze selectie geen flankverdedigers die momenteel wereldtop zijn. De 39-jarige Dani Alves werd daarom nog opgeroepen, terwijl Danilo en Alex Sandro nooit helemaal konden overtuigen. Brazilië kiest altijd voor de aanval, het zit in de genen van het elftal, waardoor er voor de tegenstanders wellicht ruimte ligt op de flanken. Kan Brazilië dat zwakke punt camoufleren in Qatar?

Brazilië opent zijn WK tegen Servië op donderdag 24 november, een wedstrijd die te volgen is vanaf 19u40 op Eén.

Proximus biedt tijdens de wedstrijden van het WK, net zoals in de Champions League en het Belgisch voetbal, een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!


Nog meer nieuws over het WK?

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top