Dit zijn de favorieten voor winst in de Davis Cup in Malaga

Sport | De finale van de Davis Cup 2022 gaat door van 22 tot en met 27 november in Malaga. Het toernooi kreeg veel kritiek omdat thuiswedstrijden werden afgelast ten gunste van de groepsfase, maar toch wordt de komende week getennist om een felbegeerde titel.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Acht landen zijn voorlopig nog in de running voor winst. In de knock-outfase neemt gastland Spanje het op tegen Italië, de Verenigde Staten, Duitsland, Canada, Australië, Nederland en Kroatië. België werd in de groepsfase uitgeschakeld en eindigde als laatste in de groep achter de Duitsers, Australiërs en Frankrijk.

VS en Italië clashen, Spanje moet waakzaam zijn voor Kroatië

De twee kwelgeesten van de Belgen in de groepsfase moeten het opnemen tegen respectievelijk Canada en Nederland. Duitsland, dat het nog steeds zonder Alexander Zverev moet stellen, speelt in Andalusië niet met grote namen (Oscar Otte, Jan-Lennard Struff en Yannick Hanfmann). De ploeg moet het opnemen tegen een van de favorieten van de wedstrijd, het Canada van Felix Auger-Aliassime en Denis Shapovalov. Australië rekent onder meer op Alex de Minaur en Thanasi Kokkinakis om het Nederland van Botic van de Zandschulp te kloppen. Zij werden tot verrassing van velen eerste in hun groep voor de Verenigde Staten, Engeland en Kazachstan.

In de kwartfinale moeten de Amerikanen het opnemen tegen Italië. Het meest succesvolle land in de Davis Cup-geschiedenis beschikt over een zeer sterk kwartet met Taylor Fritz, Frances Tiafoe, Tommy Paul en Jack Sock. Maar de Italianen moeten zeker ook niet onder doen. Hoewel ze het zonder Jannik Sinner en Matteo Berrettini moeten stellen, moeten de Amerikanen opletten voor Filippo Volandri, Lorenzo Musetti, Fabio Fognini en Simone Bolelli. Met andere woorden: dit wordt een duel op het scherpst van de snee.

Ook Spanje krijgt het absoluut niet gemakkelijk. Zonder de geblesseerde Carlos Alcaraz zal de thuisploeg het in eerste instantie moeten doen met  Pablo Carreño Busta, Roberto Bautista Agut, Marcel Granollers en Albert Ramos.  Een zeer goed team, maar het is misschien niet goed genoeg tegen om een van de outsiders van het toernooi te kloppen. Ze spelen namelijk tegen Kroatië, dat kan rekenen op speerpunt Marin Cilic, maar ook op Borna Coric en de dubbelspecialisten Mate Pavic en Nikola Mektic.

Het programma van de Final 8 in de Davis Cup:

Dinsdag 22 november

Woensdag 23 november

Donderdag 24 november

Vrijdag 25 november

  • Australië/Nederland - Kroatië/Spanje (halve finale): vanaf 16u op Eleven 1

Zaterdag 26 november

  • Italië/Amerika - Duitsland/Canada (halve finale): vanaf 16u op Eleven 1

Zondag 27 november

  • Davis Cup-finale: vanaf 13u op Eleven 1

Volg de finale van de Davis Cup van dinsdag 22 tot zondag 27 november op Eleven 1 (Eleven Sports), beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.


Wil je meer lezen over de Davis Cup?

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top