Twee Davis Cup-finales en een prestigieuze overwinning tegen Medvedev: de eervolle carrière van Ruben Bemelmans

Sport | Ruben Bemelmans kondigde maandag op 34-jarige leeftijd aan dat hij zou stoppen als professioneel tennisser. Als vierde Belg op de wereldranglijst staat de Limburger momenteel op plaats 355, ver weg van de hoge ranking die hij ooit haalde. Proximus Pickx overloopt de mooiste momenten uit de carrière van onze landgenoot.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Ruben Bemelmans is een van de vaste spelers in het team van de Belgische Davis Cup. Hoewel hij geen enkele titel in het enkelspel bij ATP-wedstrijden kon winnen, deed hij dat wel in zes verschillende Challenger-toernooien en 12 ITF-toernooien. Een van zijn wapenfeiten is ongetwijfeld de winst in het dubbelspel op het ATP-toernooi van Los Angeles in 2012 aan de zijde van Xavier Malisse. In september 2015 haalde hij met de 84e plaats zijn hoogste ranking in de wereldranglijst.

Omscholing tot coach

Bij de nationale ploeg heeft Ruben Bemelmans amper gefaald. Hij maakte tot twee keer toe deel uit van de succesvolle formatie die tot in de finale van het toernooi raakte, in 2015 en 2017. Na zijn debuut in 2008 speelde hij wedstrijden tegen prestigieuze namen uit de tenniswereld als Lleyton Hewitt, Rafael Nadal of Andy Murray. Helaas moest de Belg tegen die sterspelers telkens het onderspit delven. Zijn overwinning samen met Joris De Loore in het dubbelspel tegen de broers Zverev in Frankrijk zal hij evenwel nooit vergeten. In 2018 zorgde hij er bovendien voor dat ons land op het hoogste niveau kon blijven meespelen door te winnen van de stoere Hongaar Márton Fucsovics.

Als individu dateert zijn grootste overwinning van 5 juli 2017 toen hij de huidige nummer 1 van de wereld Daniil Medvedev kon kloppen in de tweede ronde van Wimbledon. De Rus, die toen net Stan Wawrinka wist uit te schakelen, werd in vijf sets verslagen door Bemelmans. Toch is Bemelmans niet van plan om de tenniswereld te verlaten, want hij kondigde bij zijn pensioen meteen aan dat hij aan de slag gaat als trainer van het Belgische goudhaantje Zizou Bergs. De twee speelden laatst nog tegen elkaar in een Challenger-toernooi en Bergs maakt dit jaar zijn debuut in Londen op Wimbledon.

De eerste ervaringen van de nieuwe poulain van Ruben Bemelmans, Zizou Bergs, op Wimbledon kan je van 27 juni tot 10 juli volgen op Eurosport 1 NL. 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top