Worlds 2022: veroorzaakte een bug de uitschakeling van TES Esports?

Esports | Bugs zijn een inherent verschijnsel in videogames, en dat is altijd zo geweest. Een regel code kan altijd een of andere kleine fout bevatten en de spelervaring minder aangenaam maken. Maar het is pas echt vervelend als die het verloop van een competitie verstoort. De kans is groot dat zo’n situatie zich voordeed tijdens de […]

Door Proximus

Deel dit nieuws

Bugs zijn een inherent verschijnsel in videogames, en dat is altijd zo geweest. Een regel code kan altijd een of andere kleine fout bevatten en de spelervaring minder aangenaam maken. Maar het is pas echt vervelend als die het verloop van een competitie verstoort. De kans is groot dat zo’n situatie zich voordeed tijdens de wedstrijd tussen TOP Esports en GAM Esports in de groepsfase van de League of Legends Worlds 2022.

Laten we de context nog eens bekijken. De twee teams begonnen aan hun tweede leg. Terwijl de kansen van GAM Esports op kwalificatie klein waren, kon TOP Esports met een goede prestatie nog steeds hun ticket naar de kwartfinales grijpen. Toen de Chinezen zich een weg naar de basis baanden en de laatste torens begonnen te vernietigen, de enige barrière tussen het team en de Nexus van de tegenstander, heeft GAM zich meesterlijk verdedigd… Maar dat had nooit mogen lukken.

Levi lanceerde de ultieme vaardigheid van zijn champion Karthus. Zo schakelde hij de Arhi van Knight uits en liet hij JackeyLove’s Lucian achter met slechts 97 levenspunten. In de volgende seconde werd deze laatste door Sett omgebracht, waardoor GAM Esports het tij van de wedstrijd volledig kon keren en een paar minuten later won.

Maar Lucian had bij nader inzien nooit zoveel schade van Karthus mogen oplopen. De ADC van TOP Esports was namelijk uitgerust met een “Maw of Malmortius”. Daarmee krijgt hij een schild van 350 levenspunten tegen magische schade, in het scenario waarin een magische ability hem onder de 30% van zijn HP zou brengen. Volgens de verschillende beschikbare clips en herhalingen werd het item nooit geactiveerd.

Hoewel bugs helaas vaak voorkomen in League of Legends, is de timing van deze enorm vervelend. Hoewel het onmogelijk is om te zeggen of TOP Esports de wedstrijd zou hebben gewonnen zonder deze bug, is het duidelijk dat die het verloop van de wedstrijd op een cruciaal moment heeft veranderd.

Zij die een reactie van Riot Games verwachten, kunnen teleurgesteld worden. Als de bug door de uitgever bevestigd wordt, zou het nodig zijn om alle wedstrijden sinds de bug opnieuw te spelen. Een onmogelijk proces, want de samenstelling van de kwartfinales staat inmiddels al vast. Bovendien is Riot duidelijk: spelers zijn de enigen die een bug tijdens een spel kunnen rapporteren. Dat lijkt belachelijk wanneer de spelers midden in een teamfight zitten en proberen een heel jaar werk tot een goed einde te brengen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top