ESL Benelux: LowLandLions en KRC Genk Esports vervolledigen line-up van finale

Nieuws | KRC Genk Esports en LowLandLions hebben zich verzekerd van de laatste plaatsen bij de final four van de play-offs van het ESL Benelux Proximus Championship. De twee teams schakelden respectievelijk MachineSoldiers en Team Euroclear uit op de laatste speeldag van het reguliere seizoen.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Deze woensdag kwam er een einde aan het reguliere seizoen van de 14e editie van het ESL Benelux Proximus Championship, het officiële competitieve Counter-Strike-circuit van ESL in onze regio. Een wedstrijdavond die voor de twee winnende teams de kwalificatie voor de play-offs betekende, terwijl de twee verliezers naar huis werden gestuurd.

KRC Genk Esports en MachineSoldiers openden de avond. De Genkse ploeg wilde zich duidelijk herpakken na de nederlaag tegen eClub Brugge in de grote finale van de Elite Series. De mannen in het blauw gaven hun tegenstanders geen kans en wonnen met een duidelijke 16-3.

Het resultaat op Vertigo, gekozen door MachineSoldiers, was niet anders, ondanks heel wat meer weerstand van hun kant. Dankzij een geweldige collectieve prestatie pakten de mannen van KRC Genk de eindzege met een voorsprong van vijf rondes, en zo ook een plaats in de play-offs.

Daarna was het de beurt aan LowLandLions en Team Euroclear om te strijden voor het laatste ticket voor de eindfase. En helaas voor de kijkers was dat duel niet veel spannender dan de vorige. Zowel op Inferno – de meest gespeelde map van het reguliere seizoen – als op Nuke wonnen de Lions met 16 rondes tegen 7. Een mooie beloning voor de spelers die aan hun laatste seizoen voor de organisatie bezig zijn. LowLandLions kondigde onlangs aan haar activiteiten eind 2022 te zullen beëindigen.

De final four van het veertiende seizoen van het ESL Benelux Proximus Championship is nu bekend. eClub Brugge, LowLandLions, KRC Genk Esports en Stinkdiertjes staan op 22 oktober tegenover elkaar op het podium van de Gare Maritime van Tour & Taxis in Brussel, tijdens een intense wedstrijddag die open is voor het publiek!

Probeer tickets te winnen voor de grote finale van het seizoen in onze wedstrijd!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top