ESCS: eClub Brugge wint de hoofdprijs

Nieuws | eClub Brugge heeft tijdens de grote finale van het zomersegment van het Elite Series-circuit KRC Genk Esports in vier rondes geklopt. Dat gebeurde op het voor de gelegenheid ingerichte podium van de Gameforce-conventie. Weer een overwinning voor de Bruggelingen, die hun dominantie in de Benelux verder in de verf zet.

Door Proximus

Deel dit nieuws

CSGO-fans waren deze zondag talrijk aanwezig voor het podium dat was opgesteld in het hart van de Gameforce in Brussel, een van de grootste bijeenkomsten rond videogames die in ons land worden georganiseerd. Die dag vond de grote finale plaats van het zomersegment van het Elite Series-circuit, dat de afgelopen maanden een referentie is geworden in de Benelux-scene

Het publiek werd getrakteerd op een rematch van de upper final. KRC Genk Esports, dat eerste werd in het reguliere seizoen, zou voor de tweede keer proberen voorbij de Brugse ploeg te komen, zoals gewoonlijk geleid door kapitein Stev0se.

Gelukkig voor de toeschouwers hadden beide teams besloten een show op te voeren op deze vrije dag! De eerste ontmoeting vond plaats op Vertigo. Een favoriet van Genk, dat logischerwijs aan het langste eind trok, ondanks een aardige tegenstand van Brugge. De Limburgse club won met 16-13 en bevestigde daarmee de enige overwinning van de dag.

De eerste ronde werd een geweldige strijd, maar Genk had het veel moeilijker om een manier te vinden om te winnen op de volgende maps. Mirage, gekozen door Brugge, was het toneel van de eerste overwinning van de club, dankzij ritchiEE en Stev0se in topvorm. Eindstand: 16-8. eClub Brugge maakte zo gelijk.

Maar toen ze terugkeerden naar een map van hun keuze, en dus een vertrouwd terrein, leken de mannen van KRC Genk het moeilijk te krijgen tegen de vuurkracht van eClub. Genk verloor met 16-13 op Nuke, waardoor Brugge nog één set verwijderd was van de eindzege. De drievoudig titelverdedigers van ESL Benelux waren niet van plan deze kans voorbij te laten gaan. Brugge zorgde op Inferno voor een wervelende aanval, met elf punten na de eerste helft. Ondanks een opleving van Genk scoorden de mannen van Stev0se de ontbrekende vijf punten om zo de eindoverwinning veilig te stellen!

De spelers van Brugge behaalden zo een dubbele titel na hun eerste succes in het zomersegment. Stev0se werd extra beloond als MVP van de finale. Een kleine troostprijs: dankzij hun eerste plaats in het reguliere seizoen mag KRC Genk Esports deelnemen aan GAM3RS_X EU Champions in het najaar. De winnaar van deze wedstrijd verzekert zich van een plaats in BLAST: Premier Showdown, een heel mooie kans dus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top