One day, one goal: Bayern sloopt Hannover op ‘Kroos control’

Sport | Op 24 november 2012 ontving een Bayern in topvorm Hannover op de dertiende speeldag in de Bundesliga. De 71.000 aanwezigen in de Allianz Arena waren getuige van een masterclass van de Rekordmeister, en een weergaloos doelpunt van Toni Kroos.

Bayern, met David Alaba, Philipp Lahm, Franck Ribéry en Bastian Schweinsteiger in de basis, haalde de sloophamer boven tegen Hannover 96. Na 37 minuten stond het al 3-0 voor de thuisploeg.

Javi Martinez maakte zijn allereerste doelpunt in de Bundesliga na drie minuten. Een dikke twintig minuten later keek de Allianz Arena zijn ogen uit toen Kroos, die een flankvoorzet verwachtte van aanvoerder Philipp Lahm in de zestien, de bal enig mooi naast Ron-Robert Zieler in doel volleerde. Zijn viering is koel en beheerst, zoals de man zelf. Nog voor rust scoorde Ribéry de 3-0.

Na de pauze kopte Dante de 4-0 tegen de netten. Vijf minuten later legde invaller Mario Gomez, die amper 27 seconden op het veld stond, de eindscore van 5-0 vast, waarmee Bayern een onberispelijke prestatie afleverde en een voorsprong van negen punten in de stand opbouwde.

Oppermachtig

Bayern bleek oppermachtig in het seizoen 2012/13 en won dan ook voor het eerst de treble: de landstitel, nationale beker én Champions League. In de Bundesliga kroonden de troepen van Jupp Heynckes zich tot kampioen met maar liefst 25 punten voorsprong op hun dichtste achtervolger, Borussia Dortmund. Hannover eindigde in de buik van het klassement.

In juli 2014 maakte Kroos de overstap naar Real Madrid, waar hij vandaag nog steeds speelt. Hij had toen net het WK 2014 in Brazilië gewonnen met Duitsland. Kroos scoorde onder meer in de historische halve finale, toen 'die Mannschaft' geen spaander heel hield van het gastland.

Fan van deze reeks? Bekijk dan hier hoe Paul Pogba het Udinese-doel aan flarden schiet.