One day, one goal: Paul Pogba schiet het Udinese-doel aan flarden

Voetbal | De Franse international Paul Pogba bezit een opvallend cv. Zo trok hij in 2012 van de beloften van Manchester United gratis naar Juventus om vier jaar later voor meer dan 100 miljoen terug te keren naar United. Deze zomer verliet de middenvelder Manchester opnieuw transfervrij. Bestemming? Turijn natuurlijk. Het is dan ook bij Juve dat Pogba zijn beste jaren kende. En dat weten ze bij Udinese maar al te goed.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De carrière van Paul Pogba is op zijn minst opmerkelijk te noemen. Op jonge leeftijd maakte hij in 2009 de overstap van de jeugd van Le Havre richting het grote Manchester United van Sir Alex Ferguson. De legendarische United-coach besloot in 2011 de dan 18-jarige Fransman af en toe wat speelkansen te gunnen bij de A-kern. Niet genoeg volgens de entourage van Pogba, die zijn contract bij Manchester niet wenste te verlengen. Juventus werd een jaar later de nieuwe bestemming voor Pogba.

In zijn eerste dienstverband bij Juventus was Pogba goed voor 124 competitiewedstrijden, waarin hij 28 keer scoorde. Hij gold als een van de sterspelers van Italië en maakte driemaal deel uit van het Team van het Jaar in de Serie A. Met Juventus veroverde Pogba viermaal de landstitel, tweemaal de Coppa Italia en tweemaal de Supercoppa.

Alles of niets

Op 19 januari 2013 kende Pogba een van zijn persoonlijke gloriemomenten bij De Oude Dame. Dankzij twee prachtdoelpunten van hem won Juve die dag met 4-0 van Udinese.

Vooral de eerste van zijn tweeklapper ging meteen de wereld rond. Wanneer in de 40ste minuut de bal uit het strafschopgebied van Udinese werd weggekopt, kreeg Pogba het leer voor zijn voeten op zo’n 35 meter van de goal. De onbezonnen middenvelder besloot dan maar een alles-of-nietspoging te ondernemen. Het werd alles. Zijn streep vloog in de verste kruising, Udinese-keeper Daniele Padelli had geen schijn van een kans.

Pogba zou in de partij nog eens het kanon bovenhalen. Na twintig minuten spelen in de tweede helft pakte hij opnieuw uit met een streep, deze keer in de linkerbenedenhoek.

Geschiedenis herhaalt zich

Door zijn goede prestaties bij Juventus (lees: 34 goals en 40 assists in 177 officiële duels) besloot Manchester United in 2016 een bedrag van 105 miljoen euro te betalen voor zijn terugkeer. Sindsdien speelde Pogba namens the Red Devils 154 competitiewedstrijden en noteerde hij 29 doelpunten. Echt overtuigen deed hij nooit in zijn tweede periode bij Manchester. Het werden zes wisselvallige jaren.

Het was dan ook des te opmerkelijker dat Pogba deze zomer besloot om de geschiedenis te herhalen, met name transfervrij naar Juventus te vertrekken. Daar moet de Fransman zijn rentree nog maken. In juli liep hij een zware knieblessure op en moet mogelijk zelfs het WK in Qatar aan zich voorbij laten gaan.

Kijk hieronder naar de twee fraaie doelpunten van Paul Pogba tegen Udinese.


Fan van deze reeks? Bekijk dan hier het gloriemoment van Diego Costa tegen AC Milan.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top