Belg Jon Bruno eindigt bij beste 16 van EK eFootball 2022

Esports | Jon Bruno is er niet in geslaagd om zich te kwalificeren voor de play-offs van het EK eFootball 2022 in Montenegro. De Belgische vertegenwoordiger eindigde als derde in zijn groep en moet zich na een 0-2 nederlaag in de achtste finales tegen Italië tevredenstellen met een plaats in de top 16.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Het EK eFootball 2022 is vol aan de gang in Podgorica. 22 Europese landen stuurden een speler naar Montenegro om hen te vertegenwoordigen op het voetbalspel van Konami. Jon Bruno, eindwinnaar van het kwalificatietoernooi in het hoofdkwartier de Belgian Esports Federation (BESF), mocht de Belgische driekleur verdedigen.

Bruno werd opgedeeld in Groep F, samen met Oekraïne, Frankrijk en Oostenrijk. Die laatste werd meteen ook de eerste tegenstander van de Belg. Hij haalde het maximale uit de wedstrijd en sleepte met 1-2 een eerste zege uit de brand. Frankrijk en Oekraïne bleken te sterk. Beide landen klopten onze landgenoot, respectievelijk met 0-2 en 0-1.

Speeldag 2 zou beslissen of Bruno naar de play-offs mocht. En de Belg herpakte zich goed. Met een knap resultaat van een zege en twee gelijke spelen verzamelde hij genoeg punten om zich te plaatsen voor de achtste finales. “Ik ben enorm blij, want dat was mijn doel voor dit toernooi. Al de rest is bonus,” vertelde hij in een interview met de BESF.

Veel bonus zat er jammer genoeg niet meer in voor onze vertegenwoordiger. Bruno moest het namelijk opnemen tegen Italië, de huidige Europese en wereldkampioen. Naples17x bleek een maatje te groot: na een 0-2 nederlaag zat het Europese avontuur van de Belg erop.

© IESF

Italië zou niet veel later uitgeschakeld worden in de kwartfinales. De finale werd een duel tussen Servië en Turkije. Servië sleepte met een overtuigende 3-1 overwinning de Europese titel in de wacht.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top