eFootball: Jon Bruno mag België vertegenwoordigen op het EK

Esports | De Belg Jon Bruno zal België vertegenwoordigen op het volgende Europees kampioenschap eFootball. De speler kreeg een basisplaats toegewezen na afloop van een kwalificatietornooi dat plaatsvond in het gloednieuwe hoofdkwartier van de Belgische Esport Federatie (BESF).

Door Proximus

Deel dit nieuws

Het was een bekende naam in de Belgische scene die dit weekend schitterde in het gloednieuwe hoofdkwartier van de Belgische Esport Federatie (BESF). Dit weekend werd er namelijk een heel bijzonder toernooi georganiseerd. 

Het doel was niet om een geldprijs te winnen, maar wel om de Belgische vertegenwoordiger te zijn in de volgende internationale toernooien, te beginnen met het Europees kampioenschap in Montenegro begin september. Uiteindelijk trok Jon Bruno aan het langste eind. 

Twaalf spelers verschenen op zondag 24 juli voor de deuren van het Brusselse Maritiem Station. Het programma was een tweedelig toernooi. Allereerst werden de deelnemers verdeeld in twee verschillende groepen, waarin elke speler al zijn tegenstanders ontmoette in Bo1-wedstrijden. Jon Bruno hoefde zich nergens zorgen over te maken en won uiteindelijk al zijn wedstrijden, met een totaal van 17 gescoorde doelpunten en 10 tegendoelpunten. 

Hij kreeg aan het begin van de knock-outfase dus een gunstige loting toegewezen. De final bracket vormde geen probleem voor de man die geen onbekende is in de nationale ploeg. Na zijn kwartfinale partij te hebben gewonnen, kwam de speler tegenover zijn voormalige teamgenoot FETIH1453ElTurco te staan. Een wedstrijd die snel in Jon's voordeel omsloeg, net als de finale. 

Zoals je ziet, zal Jon Bruno de Belgische vertegenwoordiger zijn tijdens het komende internationale seizoen. We zullen echter moeten wachten tot 6 september, de datum van het EK eFootball in Montenegro, om onze speler aan te moedigen. 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top