'Love Me', een herkenbaar drama op Pickx+ dat een plekje op je watchlist verdient

Series | De Australische romantische dramaserie ‘Love Me’ is vanaf 15 september exclusief te bekijken op Pickx+. Naast het feit dat een gloednieuw nummer van Hooverphonic in ons land het themalied wordt van de serie, zijn er nog redenen genoeg om af te stemmen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Love Me’ gaat over liefde in de 21ste eeuw en hoe die door verschillende generaties beleefd wordt. De 64-jarige Glen, de 38-jarige Clara en de 17-jarige Aaron banen zich elk een weg doorheen alle moderne (on)gemakken als het op het vinden van liefde aankomt. Daar komt nog eens bij dat ze alle drie een vernietigend verlies moeten verwerken. Ze moeten namelijk de dood van Christine, de vrouw van Glen en de moeder van Clara en Aaron, weten te verwerken. Ook dat doen ze elk op hun eigen manier.

Dat verhaal sprak in elk geval songwriter en muzikant Alex Callier aan toen hij muziek voorstelde om als themalied te gebruiken op Pickx+. “Het is heel uitgepuurd”, zegt hij in zijn interview met Proximus Pickx. “De personages vind ik heel boeiend, hoe de broer, zus en vader compleet anders omgaan met het verlies van hun moeder. Ik herken er veel in. Ik kom zelf uit een gezin met drie kinderen en ondanks dat we dezelfde opvoeding hebben gehad, kan je toch helemaal anders in het leven staan. Voor de ene zal dat al wat herkenbaarder zijn dan voor de andere, maar het raakte mij wel. Ik hou van series die draaien om mensen van vlees en bloed, met al hun fouten en hiaten. Zo is het leven ook.”

Lovende kritieken

‘Love Me’ scoort in thuisland Australië alvast goed en werd in zeven categorieën genomineerd op de Logie Awards, de Australische televisieprijzen. De reeks is een adaptatie van het Zweedse ‘Älska Mig’, maar voelt volgens de recensenten van The Guardian toch aan als een typisch Australische serie. “Het drama is gekruid met kleine momenten die een groter beeld schetsen van de mensen achter het verhaal. Personages worden uitgediept met een gewiekste opmerking of komisch herkenbare situaties die de zwaardere, emotionelere scènes wat tegengewicht bieden”, schrijft de krant in een lovende recensie.

Ook de kijkers kunnen de reeks smaken en dat is de reden waarom er al een tweede seizoen in de maak is. Het eerste seizoen gaat intussen de wereld rond. Het programma werd al verkocht aan verschillende verdelers in de rest van Europa en in de Verenigde Staten.

Bekende gezichten

Ook de cast kan je misschien wel overtuigen om deze nieuwe serie een kans te geven. De rol van patriarch Glen wordt vertolkt door niemand minder dan Hugo Weaving, bekend van miljardenfranchises als ‘The Lord of the Rings’ en ‘The Matrix’. De rol van Christine ging naar Sarah Peirse (‘Stateless’, ‘The Hobbit’). Oudere dochter Clara wordt gespeeld door Bojana Novakovic, bekend uit onder andere ‘Birds of Prey’ en jongere zoon Aaron door William Lodder, die in eigen land bekendheid verwierf met ‘Wakefield’.

'Love Me’ is vanaf 15 september beschikbaar op de exclusieve zender Pickx+ (zender 13). Woon je in Brussel en heb je een Nederlandstalig tv-optie van Proximus? Dan vind je Pickx+ terug op zender 263! Ontdek het volledig aanbod van Pickx+ via de tv-optie ‘Pickx All Stars’ van Proximus Pickx

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top