Hooverphonic maakte themalied voor ‘Love Me’ op Pickx+: “Een stem als die van Geike moet je helemaal benutten”

Series | Op Pickx+ kijk je vanaf 15 september naar de Australische romantische dramaserie ‘Love Me’, en speciaal voor het Belgische publiek hoort daar muziek bij van Hooverphonic. Songschrijver en muzikant Alex Callier stond er bij het kijken van de reeks zelf van versteld hoe goed het nieuwe nummer ‘Mysterious’ paste als titeltrack. “Af en toe gebeuren er van die toevalligheden in het leven”, zegt hij in een interview met Proximus Pickx.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Hoe is de samenwerking met Pickx+ tot stand gekomen?

Alex Callier: “Ik was met mensen van Proximus aan het babbelen toen ter sprake kwam dat er voor een serie een nieuwe trailer werd gemaakt met lokale artiesten. Dan vroegen ze of we het ook zagen zitten om mee te werken, wat ik een heel leuk voorstel vond. Ik heb dan meteen de serie bekeken. Ik heb het afgelopen jaar heel veel muziek geschreven – we zijn bezig aan een nieuwe plaat – en nu bleek dat een nummer eigenlijk ongelooflijk goed geschikt was als titelsong. De sfeer ervan zat helemaal goed en de tekst spreekt over klaar zijn voor het volgende niveau, “are you ready for the next level?”. Dat keert terug in de serie, die gaat over drie leden van een ontwricht gezin die allemaal geconfronteerd worden met hetzelfde verlies, er elk op een heel andere manier mee omgaan en elk op hun eigen manier naar die “next level” overgaan. Af en toe gebeuren er van die toevalligheden in het leven, dat je een nummer schrijft dat ook nog eens goed blijkt te passen bij de ideeën van de maker van een serie. Het is altijd fijn als het zo in elkaar klikt.”

Heb je dan nog wat gesleuteld aan het nummer?

Alex: “We hebben er dan uiteraard nog een aparte versie van gemaakt. Laten we zeggen dat we het nummer herleid hebben tot de pure essentie, wat heel goed werkt bij de beelden.”

De Australische serie heeft een introsong van Julia Stone, een gestripte cover van ‘I Wanna Know What Love Is’. Hebben jullie dat als voorbeeld gebruikt of bewust net niet?

Alex: “Ik heb volledig afstand genomen van het origineel. Ons introlied is dan ook heel anders. Het is heel erg in de stijl van Hooverphonic natuurlijk, met strijkers en met de stem van Geike (Arnaert, red.). Het is ook geen cover, het is echt iets nieuws. Als je probeert om een ander na te doen, krijg je altijd een zwak afkooksel. Ik vind dat je altijd moet gaan voor een sterk origineel idee.”

Je zei dat er gewerkt wordt aan een nieuw album. Zijn jullie constant aan het schrijven?

Alex: “Ja, heel vaak toch. Dat is iets dat ik graag doe en dat ook wel therapeutisch werkt. Als ik even stop, is dat niet goed voor mijn mentale gezondheid. De afgelopen drie jaar heb ik constant geschreven, eerst voor Eurovisie, dan voor het vorige album en nu voor het nieuwe. Het is sterker dan mezelf. Voor deze plaat heb ik heel nauw met Geike samengewerkt om op zoek te gaan naar alle facetten van haar stem. Het vorige album moest rond Eurosong verschijnen, dus toen moest het snel gaan, maar nu hebben we wat meer tijd kunnen nemen. Nu ben ik het aan het afwerken.”

Experimenteren

Er komen dus een paar nieuwe singles aan?

Alex: “Inderdaad. Omwille van de manier waarop streamingdiensten werken, gaan we eerst een paar singles uitbrengen en op het einde van de rit pas het album. Als je na de release van de plaat nog een single uitbrengt, beschouwen streamingdiensten dat niet als een nieuw nummer, dus we moeten het wel zo doen. Eigenlijk keren we in die zin een beetje terug naar de jaren 60, maar dat vind ik niet zo erg. Het zorgt er alleen voor dat fans iets langer moeten wachten op een volledig album.”

In het nieuwe nummer horen we Geike in enkele verzen meer rappen dan zingen. Zijn jullie volop aan het experimenteren?

Alex: “Ja, absoluut. We zijn natuurlijk een band van de jaren 90, dus er zitten heel wat invloeden van toen in. Het wordt sowieso een heel elektronisch album met invloeden uit oldschool hiphop, de muziek van William Orbit en zelfs Madonna. Maar sommige mensen horen er dan weer iets heel anders in. We zijn vooral heel erg aan het experimenteren met Geike haar stem en gaan af en toe ook naar het rap-achtige toe. Ze heeft een heel groot bereik, dus dat moeten we helemaal benutten. Ik zou het zonde vinden om op een album niet alle aspecten van haar stem te gebruiken. Dat zorgt voor kleur, diversiteit, afwisseling…”

Jullie houden duidelijk wel van het niet-alledaagse. Past jullie muziek daarom ook bij ‘Love Me’?

Alex: “Het is inderdaad een serie die een beetje wars is van wat er heden ten dage vaak te zien is. Iemand zei dat er niet echt overweldigende Hollywoodshots in de reeks zitten, maar dat vind ik er net zo sterk aan. Het is heel uitgepuurd. De personages op zich vind ik heel boeiend, hoe de broer, zus en vader compleet anders omgaan met het verlies van hun moeder. Ik herken er ook veel in. Ik kom zelf uit een gezin met drie kinderen en ondanks dat we dezelfde opvoeding hebben gehad, kan je toch helemaal anders in het leven staan. Voor de ene zal dat al wat herkenbaarder zijn dan voor de andere, maar het raakte mij wel. Ik hou van series die draaien om mensen van vlees en bloed, met al hun fouten en hiaten. Zo is het leven ook. Het is langs de andere kant ook niet zo hyperrealistisch als bijvoorbeeld een film van de gebroeders Dardenne. Dat zou ik op dit moment ook iets te confronterend vinden (lacht).”

Benieuwd naar de soundtrack? Ontdek hieronder de clip voor 'Mysterious'!


'Love Me’ is beschikbaar op de exclusieve zender Pickx+ (zender 13). Ontdek het volledig aanbod van Pickx+ via de tv-optie ‘Pickx All Stars’ van Proximus Pickx!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top