Astralis kondigt vrouwelijk CS:GO-roster met Belgisch tintje aan

Esports | De Deense organisatie Astralis heeft woensdag de aanwerving aangekondigd van een volledig vrouwelijk roster, waar ook de Belgisch-Hongaarse Kászandrá "kezziwow" Héjja bijhoort. Het team zal deelnemen aan het tweede seizoen van de Impact League, de door ESL gelanceerde vrouwencompetitie.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Een esports-gigant heeft woensdag de stap gezet naar het vrouwelijke competitieve CS:GO-circuit. Het legendarische Astralis, meervoudig Major-kampioen in het mannencircuit, heeft de aanwerving van een vrouwenteam officieel gemaakt. Al bij al een verrassende aankondiging, hoewel verschillende berichten en video’s op sociale netwerken van vrouwelijke spelers in de kantoren van Astralis hintten naar een mogelijke aanwerving.

De kern van het team bestaat uit drie ex-spelers van de Ambush-vrouwenploeg: Yoana “Joanana” Vlaykova, Selin “spike” Sinem Alak en de Belgisch-Hongaarse Kászandrá “kezziwow” Héjja! Ook al is ze in Hongarije opgegroeid, werd kezziwow op ons grondgebied geboren en is haar moeder Belgische. Ze zal dienstdoen als de IGL van het roster.

Het roster wordt vervolledigd met de komst van de Franse Rachel “RacheLL” Kujawa en de Noorse Aurora “aurora” Lyngdal, die in 2020 met kezziwow deelnam aan de Ambush Female Autumn Cup.

Tijdens het beantwoorden van onze vragen bleek kezziwow – logischerwijs – trots om te worden gerekruteerd door een grote organisatie: “Ik vind het geweldig dat Tier 1-organisaties eindelijk interesse tonen in de vrouwenscene.”

Deze ontwikkeling is deels te danken aan de lancering van de ESL Impact Leaguede eerste door ESL gelanceerde vrouwencompetitie – waar het team vanaf 8 september aan zal deelnemen. De vijf spelers hebben zich op 25 augustus voor de competitie gekwalificeerd en waren sindsdien op zoek naar een organisatie die hen kon ondersteunen.

Het doel van het team is duidelijk: “We willen uiteraard het beste vrouwenteam van het circuit worden, maar dat gaat niet van vandaag op morgen. We zullen moeten vechten tot we er zijn.”

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top