ESL kondigt eerste 100% vrouwelijke internationale circuit aan

CS:GO | Voor het eerst in zijn geschiedenis heeft toernooiorganisator ESL een internationaal CS:GO-circuit voor vrouwen aangekondigd. De wedstrijd krijgt een totale prijzenpot van 500.000 dollar, verdeeld over een aantal online en LAN-evenementen.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Dit is een primeur in de CS:GO-wereld. Hoewel verschillende organisatoren van toernooien al competities voor vrouwen hebben opgezet, heeft geen enkel bedrijf vergelijkbaar met ESL de stap genomen om een speciaal ecosysteem voor vrouwen op te richten. Dat is nu het geval.

Het bedrijf uit Keulen kondigde op dinsdag 21 december de oprichting van een jaarlijks, 100% vrouwelijk circuit aan. Het initiatief is de eerste stap in het nieuwe #GGFORALL-programma, dat videospellen promoot als een inclusieve en respectvolle omgeving voor iedereen. Met zulke ambities leek de verdere integratie van vrouwen in het CS:GO-ecosysteem een logische stap.

Een gloednieuw circuit in verschillende delen

Het door ESL georganiseerde circuit zal de spelers na afloop van verschillende online competities een aantal LAN-evenementen aanbieden. De nieuwe competities zullen bestaan uit acht teams in Europa en Noord-Amerika, met een totale prijzenpot van 150.000 dollar. De drie beste teams uit elke regio worden vergezeld door telkens één team uit Zuid-Amerika en Azië-Pacific. Die moeten zich via open evenementen kwalificeren om deel te mogen nemen aan de wereldwijde finales van het circuit. Die worden gehouden tijdens DreamHack Dallas op 3-5 juni 2022, en DreamHack Winter op 25-27 november 2022.

België heeft verschillende bekende spelers, zoals Kelly “KellyVe” Verhaegen – © HLTV

Om het schema compleet te maken, zullen er tijdens Dreamhack-evenementen eenmalige competities worden gehouden. Acht teams uit de vier verschillende regio’s strijden dan om een geldprijs van $100.000. Hetzelfde bedrag als dat van de ESL Challengers, het mannelijk equivalent van het circuit. Nog een bewijs dat ESL ernaar streeft het vrouwencircuit op hetzelfde niveau te brengen als dat van de mannen. De eerste competitie vindt plaats van 1 tot 3 juli in Valencia.

Ten slotte worden vanaf januari 2022 Cash Cups aan de ESEA-dienst toegevoegd. Die geven teams met een volledig vrouwelijk roster de kans om twee keer per maand te strijden voor hun deel van een totale prijzenpot van $4.000 (gelijk verdeeld over de regio’s Azië-Pacific, Europa, Noord-Amerika en Zuid-Amerika).

ESL zal het circuit ook begeleiden met een spelersraad, zoals bij het mannencircuit. ESL zegt ook te werken aan een betere vertegenwoordiging van vrouwen binnen het ecosysteem, door een ontwikkelingsprogramma voor casters te organiseren.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top