BNXT League herstart met de Supercup tussen twee landskampioenen

Basketbal | De BNXT League gaat weldra opnieuw van start met de Supercup tussen Belgisch kampioen Oostende en Nederlands kampioen Den Bosch. Aangezien de voorbereiding van Oostende op het nieuwe seizoen niet zo eenvoudig verloopt, zullen de kustboys alles uit hun kast moeten halen om een overwinning in de wacht te slepen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Na de overwinning van Leiden in de Belgisch-Nederlandse basketbalcompetitie viel het eerste seizoen van de BNXT League in juni in een beslissende plooi. Daarnaast pakten Oostende en Den Bosch in eigen land de landstitel, waardoor zij elkaar zaterdag treffen in de strijd om de BNXT League Supercup. Vorig jaar trok Filou in die wedstrijd nog aan het langste eind.

Zonder internationals

Voor Filou Oostende verloopt de voorbereiding naar die wedstrijd niet erg vlot aangezien coaches Dario Gjergja en Gaelle Bouzin op dit moment aan de slag zijn als coach van de Belgische selectie op het Europees kampioenschap Basketbal. Na een lange voorbereiding en een intens EK was het duo dus lang afwezig, het is nog afwachten welke impact dat zal hebben op de landskampioen. Anderzijds hebben enkele sterke spelers uit de kern van de ploeg er een zware periode opzitten, want zij moesten ook op dat EK aan de slag. Onder hen bijvoorbeeld Pierre-Antoine Gillet, Haris Bratanovic, Keye van der Vuurst de Vries en de nieuwkomer Vrenz Bleijenbergh. Hopelijk vinden ze snel hun ritme bij de landskampioen terug. 

Bleijenbergh is als nieuwe kracht een echte versterking voor Oostende. De 21-jarige speler vertrok bij Antwerpen in de zomer van 2021 en wilde een kans wagen in de NBA Draft, helaas zonder succes. Na een moeilijke periode bij Real Betis tekende de international deze zomer een contract bij de ploeg die na vorig seizoen de elfde landstitel op rij mocht vieren. “Ik had verschillende opties. Ik kon naar de Euroleague met Alba Berlin en had ook financieel een betere mogelijkheid. Maar na een moeilijk jaar met veel veranderingen was ik op zoek naar stabiliteit in een goede omgeving. Ik kon naar Frankrijk, Spanje (Fuenlabrada) of Duitsland gaan, maar wilde naar Oostende komen. Dit is een team dat vaak wint en altijd wil winnen, dat is dan ook de beste optie voor mijn carrière”, vertelde hij in een interview aan La Dernière Heure. 

Oostende, dat in het eerste seizoen van de competitie al dominant was, wil het dit seizoen nog beter doen. Zowel in de BNXT League als op Europees niveau mikken ze op een betere prestatie dan vorig jaar. Winst in de Supercup kan hen in ieder geval al een goede start geven.

Volg de BNXT Supercup tussen FIlou Oostende en Heroes Den Bosch zaterdag 17 september vanaf 20u30 op Pickx Live en Pickx+ Sports (met de Pickx Sports-optie van Proximus). Je kan het laatste basketbalnieuws volgen op Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top