Deze Hollywood-acteurs kropen ooit al in de huid van de duivel

Films | De duivel is een personage dat tot ieders verbeeldings spreekt en dat beseffen de bonzen in Hollywood maar al te goed. Zij duiden om de paar jaar een acteur aan die het kwade moet verpersoonlijken in een film of serie. Wie het kwade de afgelopen jaren naar het witte doek heeft vertaald, lees je hier.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Tom Ellis in 'Lucifer’

Heel wat Netflix-abonnees denken bij de Duivel spontaan aan de Amerikaanse acteur Tom Ellis uit ‘Lucifer’. In deze Netflix-serie zien we hoe Ellis een charmante, moderne en vooral charismatische versie neerzet van de gevallen engel, maar ook hoe hij politieagente Chloe Decker (Lauren German) helpt om misdaden te bestrijden. De duivel bewijst in deze serie dat hij er inderdaad op uit is om alle zondaars te straffen.

Ontdek ‘Lucifer’ vanaf nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Gwendoline Christie in 'The Sandman’

Sinds deze zomer kunnen we ook naar een vrouwelijke versie van de Duivel kijken, namelijk in de populaire Netflix-serie ‘The Sandman’. Daarin verpersoonlijkt de Britse actrice Gwendoline Christie (bekend uit ‘Game of Thrones’) het kwade en ze doet dat op meesterlijke wijze. De duivel kreeg in ‘The Sandman’ de naam ‘Lucienne’ mee en zij ziet hoe de koning der Dromen, Morpheus (Tom Sturridge), de heerschappij van zijn oude koninkrijk, Het Rijk der Dromen, wil heropnemen…

Ontdek ‘The Sandman’ vanaf nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Peter Stormare in 'Constantine’

In 2005 had de Canadese acteur Keanu Reeves opnieuw een grote filmrol te pakken. Hij speelde dat jaar immers de rol van duiveluitdrijver John Constantine in de bijna gelijknamige film ‘Constantine’. Het personage van Reeves wil in deze film in de gratie van god komen door demonen naar de hel te sturen. De duivel, gespeeld door de Amerikaanse acteur Peter Stormare, ziet dat niet graag gebeuren. Hij wil Constantine in de hel zien boeten voor al het sabotagewerk dat de man in zijn leven al heeft verricht. Stormare komt slechts op het einde van deze spannende film in beeld, maar vertolkt Het Kwade op een bijzonder intrigerende (en bijwijlen menselijke) manier.

Ontdek ‘Constantine’ vanaf nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Luke Cook in 'Chilling Adventures of Sabrina’

In 2018 verscheen er een nieuwe spannende serie op Netflix: ‘Chilling Adventures of Sabrina’. Hierin zien we hoe de jonge heks Sabrina Spellman (Kiernan Shipka) het nodige evenwicht probeert te vinden tussen haar leven als heks en haar leven als tiener. Als heks kruist ze het pad met de duivel (gespeeld door de Australische acteur Luke Cook) en die heeft een heel bijzondere band met de heks… Cook zet in deze serie een ijzersterke Duivel neer. Hij is charismatisch, heeft een indringende blik en kan ons met zijn acteerprestaties helemaal overtuigen van het bestaan van de duivel!

Ontdek ‘Chilling Adventures of Sabrina’ vanaf nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Mark Pellegrino in 'Supernatural’

De Duivel verschijnt tenslotte ook in de populaire serie ‘Supernatural’. Daarin zien we hoe de twee broers Sam (Jensen Ackles) en Dean Winchester (Jared Padalecki) de jacht hebben geopend op allerlei bovennatuurlijke wezens zoals bijvoorbeeld vampieren, demonen en weerwolven. Sam en Dean komen ook the devil himself op het spoor. Die maakt in het vierde seizoen zijn opwachting en gaat daarin ogenschijnlijk als zuster door het leven. Later zien we dat de Amerikaanse acteur Mark Pellegrino de acteur is die de duivel speelt. De man was eerder al te zien in ‘Prison Break’ en ‘Dexter’ en zet met al zijn acteerervaring een dijk van een prestatie neer. De makers van 'Supernatural' hebben trouwens ook naar ‘Lucifer’ gekeken. Ze laten de Duivel op een bepaald moment immers zeggen dat met misschien met pensioen gaat en naar Los Angeles verhuist om misdaden te helpen oplossen.

'Supernatural' is beschikbaar via Amazon Prime Video. Het volledige aanbod van Amazon Prime Video kan je nu streamen vanaf je Android TV Box. Meer informatie over deze optie vind je hier terug.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top