Keoz plaatst zich als enige Belg voor Europese RMR

Esports | De laatste kwalificatieronde van de Europese RMR's kwam dit weekend ten einde. En België mag hoop koesteren, want onze landgenoot Keoz heeft zich geplaatst voor het Road to Rio-evenement in oktober! Als stand-in bij GamerLegion veroverde hij een ticket tegen het Russische Forward.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Het was een spannend weekend voor de teams die nog geen plaats in de Europese Road to Rio hadden bemachtigd. Zij kregen nog een laatste kans om zich bij de kanshebbers op de volgende CS:GO-Major in Rio te voegen. En met Nicolas “Keoz” Dgus hoort daar ook een Belg bij!

Hoewel onze landgenoot deze maand nog op de bank werd gezet bij Falcons Esports, vond hij meteen een plaats als stand-in. Eerst bij Benched Heroes, een team samengesteld door de Britse AWPer smooya, en daarna bij GamerLegion.

Beide teams moesten wachten op de decider matches op zondagavond, en konden zich dus op de valreep kwalificeren. Benched Heroes won van het Poolse Illuminar, en GamerLegion klopte de Russen van Forward. Beide wedstrijden eindigden op 2-1.

Nochtans moest GamerLegion terugkomen van een 1-0 achterstand, na een nederlaag op Dust2 in overtime. Maar zowel op Mirage als Ancient was het internationale roster duidelijk de betere: de laatste map eindigde op een heel duidelijke 16-1. Onze landgenoot blonk uit tijdens de Bo3, met een K/D van 59/52 en een ADR van 84,2.

En Keoz zal niet het enige Belgische element van de Europese RMRs zijn. Het Gentse HEET Gaming, met een volledig Frans roster, had zich zaterdag al gekwalificeerd voor het evenement, na een zege tegen GamerLegion. Ook Astralis heeft zich na drie mislukte rondes kunnen kwalificeren. De grootste afwezigen zijn Copenhagen Flames en Movistar Riders, die al op dag 1 uitgeschakeld werden.

Nu is het wachten op de volgende fase van de Europese RMRs, dat van start gaat op dinsdag 4 oktober. Tijdens die week zullen alle tickets voor de ESL Major in Rio de Janeiro uitgedeeld worden. Dit is de lijst met alle deelnemers:

RMR A
FaZe
Cloud9
G2 Esports
Ninjas in Pyjamas
Team Spirit
Bad News Eagles

RMR B
Natus Vincere
Team Vitality
ENCE
BIG
Heroic
Outsiders

Qualifier #1
Sprout
Team Falcons Esports
MOUZ
Aurora
OG Esports

Qualifier #2
forZe
fnatic
K23
Monte

Qualifier #3
Eternal Fire
Sangal
B8
FANTASY
ECSTATIC

Qualifier #4
Astralis
SAW
1WIN
HEET Gaming
Benched Heroes
GamerLegion

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top