Prestigereeksen om dit najaar naar uit te kijken

Series | De laatste maanden van 2022 beloven nog heel wat verrassingen in petto te hebben op het vlak van prestigereeksen. Enkele langverwachte titels verschijnen binnenkort op de streamingdiensten. Naar deze series kijken wij reikhalzend uit.

Door Pickx

Deel dit nieuws

The Lord of the Rings: The Rings of Power

The Rings of Power’ is een ambitieuze prequel voor de twee filmtrilogieën die Peter Jackson al maakte over Midden-aarde, het fantasy-universum gecreëerd door J.R.R. Tolkien. Van de nieuwe serie zijn momenteel vijf seizoenen gepland, elk goed voor zo’n tien uur adembenemend kijkplezier. Het eerste seizoen verschijnt op 2 september op Prime Video. Het productiebudget bedroeg naar verluidt een miljard dollar, een bedrag dat Amazon-baas Jeff Bezos met plezier neerlegt, aangezien de reeks een persoonlijk passieproject van de multimiljardair zou zijn.

De serie speelt zich af tijdens het zogenaamde Tweede Tijdperk, zo’n 4.000 jaar voor de gebeurtenissen van ‘The Lord of the Rings’. De cast bestaat uit acteurs die wereldwijd nog geen grote namen zijn. Morfydd Clark en Robert Aramayo vertolken in elk geval jonge versies van Galadriel en Elrond, personages die fans dan weer wel bekend in de oren zouden moeten klinken.

‘The Lord of the Rings: The Rings of Power’ is vanaf 2 september beschikbaar op Prime Video.

Andor

Deze prequel voor de ‘Star Wars’-film ‘Rogue One’ (2016) – de eerste onder de banner “A Star Wars Story” – legt de focus op Cassian Andor, die opnieuw vertolkt wordt door Diego Luna. Het verhaal speelt zich vijf jaar voor de gebeurtenissen van die film af. We zien de begindagen van de rebellie tegen The Empire en hoe verschillende volkeren en planeten zich bij het verzet voegden. Een tijdperk vol gevaar, verraad en intriges waarin Cassian het voor hem voorbestemde pad vindt richting held van de rebellen. Diego Luna wordt geflankeerd door Genevieve O’Reilly, Stellan Skarsgård, Adria Arjona, Denise Gough, Kyle Soller en Fiona Shaw. Uitvoerende producenten zijn Kathleen Kennedy, Tony Gilroy, Sanne Wohlenberg, Diego Luna en Michelle Rejwan. Tony Gilroy is de bedenker en showrunner.

‘Andor’ is binnenkort beschikbaar op Disney+.

The Midnight Club

Dit is het nieuwste project van master of suspense Mike Flanagan, het brein achter Netflix-producties als ‘The Haunting of Hill House’ en ‘Midnight Mass’. Beide series werden na de release uitgeroepen tot enkele van de beste releases van de laatste zes jaar, dus ook zijn nieuwe geesteskind is iets om naar uit te kijken.

The Midnight Club’ is een adaptatie van een jongerenthriller van Christopher Pike uit 1994. Daarin volgen we een groep terminale jongeren die in een centrum palliatieve zorgen krijgen. Om middernacht komen ze samen om elkaar enge verhalen te vertellen. Ze sluiten een pact. Als één van hen sterft, moet die proberen om met de anderen te communiceren vanuit het hiernamaals.

‘The Midnight Club’ is vanaf 8 oktober beschikbaar op Netflix.

Guillermo del Toro’s Cabinet of Curiosities

Regisseur Guillermo del Toro, die voor zijn ‘The Shape of Water’ de Oscar voor Beste Regisseur wegkaapte, bedacht het concept voor deze anthologiereeks met acht bloedstollende verhalen. Elke aflevering werd door een andere horrorregisseur gemaakt. Jennifer Kent (‘The Babadook’), David Prior (‘The Empty Man’), Keith Thomas (‘The Vigil’), Panos Cosmatos (‘Mandy’) en Vincenzo natali (‘Cube’) maken onder anderen hun opwachting. Twee van de verhalen zijn mee geschreven door Del Toro en twee andere verhalen zijn adaptaties van het werk van de legendarische horrorauteur H.P. Lovecraft – die een inspiratiebron was voor veel van het werk van Del Toro.

‘Guillermo del Toro’s Cabinet of Curiosities’ is vanaf 25 oktober beschikbaar op Netflix.

The Crown – seizoen 5

Nadat we in het vorige seizoen zagen hoe Charles en Diana uit elkaar groeiden, komt er een nieuw seizoen aan van de prestigeserie ‘The Crown’. Net als toen Olivia Colman het in seizoen 3 overnam van Claire Foy, pakt de serie in het vijfde seizoen – dat zich afspeelt in de jaren 90 – uit met een geheel nieuwe cast. Imelda Staunton (die we vooral kennen als Dolores Umbridge / Dorothea Omber in de ‘Harry Potter’-films) vertolkt nu de rol van koningin Elizabeth II en Elizabeth Debicki (‘Tenet’) kruipt in de huid van Diana. Wie de geschiedenis van het Britse koningshuis kent, weet al dat naast de politieke opkomst van Tony Blair, die het koningshuis op zijn kop zette, ook de tragische dood van Diana in dit seizoen zal voorkomen.

Seizoen 5 van ‘The Crown’ is vanaf november beschikbaar op Netflix.

Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Het volledige aanbod van Prime Video kan je nu streamen vanaf je Android TV Box. Meer informatie over deze optie vind je hier terug.

Disney+ is nu beschikbaar via de tv-optie 'Pickx All Stars' en 'Pickx All Stars & Sports' van Proximus Pickx. Klanten van de tv-optie krijgen een jaar lang toegang tot de streamingdienst zonder extra kosten. De algemene gebruiksvoorwaarden van Disney+ zijn van toepassing. Meer informatie over 'Pickx All Stars' en 'Pickx All Stars & Sports' vind je hier terug.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top