Streamz maakt in september de terugkeer naar de schoolbanken aangenamer

Series | September betekent een terugkeer naar de schoolbanken, maar het is niet allemaal kommer en kwel. Op de streamingdienst Streamz staan namelijk een hoop nieuwe releases klaar om je avonden in stijl door te brengen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Voices of Liberation

Deze nieuwe elfdelige documentairereeks vertelt aan de hand van persoonlijke verhalen over de bevrijdingsroute die de geallieerden in de Tweede Wereldoorlog aflegden. Koen Mortier, de regisseur achter ‘Ex Drummer’ en ‘Engel’, laat verschillende bekende gastheren aan het woord die elk op hun manier een band hebben met de oorlog. Van Belgen als zanger Bart Peeters en acteur Bouli Lanners tot Duitser Christian Berkel (‘The Man from U.N.C.L.E.), Nederlander Geza Weisz (‘All in the Kitchen’) en Brit Thomas Brodie-Sangster (‘The Maze Runner’). Zo benadert de documentaire de bevrijding vanuit alle mogelijke invalshoeken: die van de geallieerden en de burgers, maar ook de vijand. Omdat persoonlijke verhalen de leidraad vormen, krijg je als kijker een oprechte impressie van hoe er tijdens mijlpalen als D-Day echt aan toe ging.

‘Voices of Liberation’ is vanaf 2 september beschikbaar op Streamz.

True Crime Belgium – de keldermoord

De documentairereeks ‘True Crime Belgium’, die terugblikt op de meest schokkende en spraakmakende misdaden van ons land, keert terug met een nieuw hoofdstuk: de keldermoord. Moeder van drie Vanessa Luyks vindt in Kris Groffen een nieuwe partner, de reddende engel die ook voor haar kinderen een goede vader kan zijn. Maar haar droom wordt een nachtmerrie. Kris heeft losse handjes en ook de kinderen delen in de klappen. Ze verhuizen naar Herenthout, ver weg van het vertrouwde Knokke-Heist, waar de familie en het opvangnet van Vanessa zijn. In mei 2011 verdwijnt Vanessa van de aardbol. Volgens Kris is ze met de noorderzon vertrokken, maar daar gelooft haar familie niets van. Wanneer de politie dan toch een grondige huiszoeking uitvoert, treffen ze in de kelder een horrorscenario aan.

‘True Crime Belgium – de keldermoord’ is vanaf 14 september beschikbaar op Streamz.

Mijn Slechtste Beste Vriendin – seizoen 3

De vriendengroep van ‘Mijn Slechtste Beste Vriendin’ is na twee seizoenen van affaires, drama en geheimen terug voor een derde jaargang. Zita (Kim Hertogs), Sally (Eva van der Gucht), Michelle (Maaike Cafmeyer), Molly (Ella-June Henrard), Nikki (Clara Cleymans) en Helena (Charlotte Anne Bongaerts) proberen daarin hun eigen reclamebureau draaiende te houden, maar uiteraard loopt dat allemaal niet zoals gepland. In het nieuwe seizoen maken een aantal nieuwe vriendinnen hun opwachting. Charlotte Timmers (‘Billie vs Benjamin’), Inge Paulussen (‘Twee Zomers’) en Alice Reijs (‘Flikken Maastricht’) voegen zich bij de cast. De rollen van Ella Leyers, Jennifer Heylen, Isabelle Van Hecke en Titus De Voogdt keren ook in volle glorie terug.

Het derde seizoen van ‘Mijn Slechtste Beste Vriendin’ is vanaf 26 september beschikbaar op Streamz. Elke maandag tot en met donderdag verschijnt een nieuwe aflevering.

2DEZIT

In de nagelnieuwe serie ‘2DEZIT’ volgen we het turbulente leven van enkele studenten die voor het eerst op kot gaan in een grote studentenstad. De perfectionistische 18-jarige Lotte (Ninalotte Roose, bekend van ‘Bittersweet Sixteen’) begint aan haar eerste academiejaar op de universiteit met haar high school sweetheart Lucas (Nathan Bouts, bekend van 'wtFOCK'). Maar wanneer ze goed en wel kennismaken met het studentenleven anno 2022, inclusief alle wilde feestjes, liefde en lust, drank en drugs, dikke cursussen en loeiharde muziek, worden hun levens duchtig door elkaar geschud.

‘2DEZIT’ is vanaf 29 september beschikbaar op Streamz.

The Nevers – seizoen 1 B

Film- en televisiemaker Joss Whedon, die vooral bekend is voor zijn werk aan ‘The Avengers’ en series als ‘Firefly’ en ‘Agents of S.H.I.E.L.D.’ is de bedenker van de sciencefictionserie ‘The Nevers’. De eerste zes afleveringen kwamen vorig jaar al uit, de tweede helft van het eerste seizoen verschijnt deze maand op Streamz. De serie draait rond Amalia (Laura Donnelly) en The Touched, een groep Victoriaanse Londenaars die plots bovennatuurlijke krachten krijgen. Een zegen en een vloek, want heel wat hooggeplaatsten zijn er niet zo zeker van dat ze hun krachten voor goede doelen zullen aanwenden. En wanneer een van hen zich afsplitst van The Touched en een bloederige rooftocht onderneemt, moeten ze er alles aan doen om hun naam zuiver te houden.

Seizoen 1 B van ‘The Nevers’ is vanaf 27 september beschikbaar op Streamz.

Spider-Man: No Way Home

Dit is de derde film waarin Tom Holland in het rode pak van Spider-Man kruipt in het Marvel Cinematic Universe. Hij speelt naast Zendaya en Benedict Cumberbatch in een film geregisseerd door Jon Watts. Nu de identiteit van Spider-Man is onthuld, kan hij niet langer onbezonnen aan zijn web door de stad slingeren. Terugkeren naar zijn normale leven als Peter Parker is al helemaal geen optie. Hij vraagt Doctor Strange om zijn identiteit als Spider-Man weer geheim te maken met behulp van magie, wat ertoe leidt dat het multiversum openbreekt en superschurken uit alternatieve realiteiten in het universum van Parker kunnen binnendringen. Het is aan Peter om te bewijzen dat hij de naam Spider-Man waardig is, en daarvoor krijgt hij hulp uit onverwachte hoek.

‘Spider-Man: No Way Home’ is vanaf 14 september beschikbaar op Streamz.

The Rehearsal

Hoeveel moeite zou je doen om een ongemakkelijke situatie of een moeilijk gesprek makkelijker te maken? Televisiemaker Nathan Fielder gaat alvast tot het uiterste. Hij geeft enkele gewone mensen de mogelijkheid om die vervelende situaties en grote momenten tot in de puntjes te oefenen en zo voorbereid te zijn op elke mogelijke wending. Want waarom zou je het leven aan het toeval overlaten? Naar gewoonte is de ongemakkelijke komiek Fielder altijd zelf kop van jut, net als in zijn bejubelde ‘Nathan for You’. Uiteindelijk lacht ‘The Rehearsal’ niet met de gewone mensen die deelnemen, maar wel met de gastheer, zijn eindeloze pogingen om de menselijke natuur te begrijpen en zijn bizarre plannen om elke kwetsbaarheid in te dekken.

‘The Rehearsal’ is vanaf 7 september beschikbaar op Streamz.

Ontdek het aanbod en abonneer je op Streamz vanaf € 8,95 per maand Klik hier om te achterhalen hoe eenvoudig je je Streamz-account activeert.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top