De UEFA Champions League is terug op Pickx+ Sports met nu al een garantie op spektakel

Sport | De UEFA Champions League, de meest prestigieuze Europese competitie, is terug! Vanaf 6 september gaan 32 teams de strijd aan om de finale te halen die zal plaatsvinden op 10 juni 2023 in het Atatürk Olympisch Stadion in Istanbul.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Wie volgt Real Madrid op als winnaar van de UEFA Champions League? De voorrondes zijn achter de rug en de 32 ploegen die op 6 september aan de groepsfase beginnen zijn dus bekend. Met Club Brugge is er één Belgische club actief en de Bruggelingen hopen om voor de eerste keer ooit door te stoten naar de volgende ronde.

Witsel, Carrasco en Conceição in België

Club Brugge zit in Groep B, waar ze FC Porto (met coach Sergio Conceição), Atlético Madrid (met Yannick Carrasco en Axel Witsel) en Bayer Leverkusen (met ex-Bruggeling Odilon Kossounou) partij zullen geven. Atlético Madrid is de grote favoriet in de groep, maar daarachter lijkt het een open strijd te worden voor de tweede plaats.

Club Brugge zal het in deze editie zonder Charles De Ketelaere moeten stellen, want hij vertrok voor 35 miljoen euro naar AC Milan. De Italiaanse club, met ook nog Divock Origi en Alexis Saelemaekers in de rangen, vertoeft in Groep E. Daar lootte het Chelsea, FC Salzburg en Dinamo Zagreb. Dat zijn echter niet de enige Belgen die van de partij zijn in de Champions League.

Lukaku in de groep des doods

Real Madrid behoort ook dit jaar tot de favorieten voor de eindzege en Thibaut Courtois zal ongetwijfeld weer straffe prestaties neerzetten op het kampioenenbal. Van Eden Hazard wordt dan weer verwacht dat hij meer speelkansen gaat krijgen én die ook gaat grijpen. De ex-speler van Chelsea zou dat moeten kunnen in een groep met RB Leipzig, Shakhtar Donetsk en Celtic Glasgow.

In Groep G zullen Manchester City en Kevin De Bruyne snel komaf willen maken met de concurrenten. Borussia Dortmund, waar Thomas Meunier en Thorgan Hazard werkzaam zijn, en FC Kopenhagen – met Jess Thorup als coach – zijn de tegenstanders voor The Citizens.

De groep die met de meeste aandacht zal gaan lopen, is ongetwijfeld Groep C. Het is met afstand de groep des doods. Romelu Lukaku zal met Inter vol aan de bak moeten, want met Bayern München en FC Barcelona zijn de tegenstanders van enorm hoge kwaliteit. Voor Robert Lewandowski wordt het na zijn transfer naar Camp Nou al meteen een terugkeer naar zijn ex-ploeg Bayern. Viktoria Plzen is de vierde ploeg in de poule, maar zij lijken vooral te moeten genieten van deze zes partijen.

Het magische Parijse trio

Jan Vertonghen speelt niet meer bij Befica, dus hij ontloopt een confrontatie met de grote Parijzenaars. De Portugezen werden onderverdeeld in Groep H met PSG, waar ze het dus zullen moeten opnemen tegen Kylian Mbappé, Neymar en Lionel Messi. Juventus, waar Paul Pogba hoopt te schitteren, is een andere tegenstander. Maccabi Haifa is het kleine broertje in de poule.

Groep A is op papier ook zeer aantrekkelijk. Liverpool, dat Sadio Mané zag vertrekken naar Bayern München en hem verving door Darwin Núñez, treft er Ajax en Napoli. Van Dries Mertens is er geen sprake meer bij Napoli, hij trok naar Galatasaray. Rangers FC, dat Union SG uitschakelde in de voorrondes, is de vierde ploeg. Eindigen doen we met Groep G, waar het een open strijd lijkt te worden. Tottenham, Olympique Marseille, Eintracht Frankfurt en Sporting CP hopen er allen de volgende ronde te bereiken.

Zoals alle jaren zullen er acht groepen met vier teams zijn. De eerste twee van elke poule gaan door naar de volgende ronde, terwijl de nummer drie wordt opgevangen in de Europa League. De groepswedstrijden worden afgewerkt over een korte tijdsspanne van amper twee maanden, aangezien in november het WK in Qatar van start gaat. Het beloven dus pittige maanden te worden met wellicht veel spektakel!

Het wedstrijdprogramma van speeldag 1 van de UEFA Champions League met Pickx Sports:

Dinsdag 6 september

Woensdag 7 september

Volg de volledige UEFA Champions League, inclusief de eerste speeldag van de groepsfase, waarvan het schema hier te vinden is, op de zenders van Pickx+ Sports, beschikbaar in de tv-optie van Pickx Sports van Proximus. Dompel je ook dagelijks onder in al het nieuws van de Champions League (hoogtepunten, interviews, magazines...) dankzij de verschillende aanbiedingen en de talrijke Pickx-content op televisie en op onze website.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top