Imperial vervangt fnx door chelo

Esports | Imperial heeft op maandag aangekondigd dat Marcelo "chelo" Cespedes het vijfde lid van het Braziliaanse roster zal worden. Hij zal Lincoln "fnx" Lau vervangen. Die laatste zal de organisatie niet verlaten: fnx doet vanaf nu zowel als coach en als content creator dienst. Met de transfer is ongeveer 200 000 dollar gemoeid.

Door Proximus

Deel dit nieuws

De Brazilianen van Imperial laten met deze zet hun ambitie voor de toekomst zien. Het roster werd oorspronkelijk opgericht als een Braziliaanse Last Dance van de legendarische IGL FalleN. Maar het team maakte indruk, door tijdens de PGL Major in Antwerpen net naast een plaats in de play-offs te grijpen.

De 32-jarige fnx, die meteen ook de oudste speler op de Major was, was de enige die echt uit de toon viel. De veteraan kon nooit echt overtuigen en sloot het toernooi af met een negatieve K/D. FalleN wist dus dat hij op zoek moest naar een vervanger om resultaten te boeken. Daarom werd afgelopen weekend aangekondigd dat fnx vanaf nu dienst doet als coach en content creator.

Die werd gevonden bij MIBR. Daar maakte chelo al een tijdje indruk door zijn consistentie. De 24-jarige deed het zelfs goed als IGL, een rol die hij op zich nam nadat WOOD7 op de bank werd gezet. MIBR was zich duidelijk bewust van de kwaliteit van chelo: volgens de Braziliaanse nieuwssite Dust2 zou hij maar liefst 200 000 dollar gekost hebben.

Imperial hoopt zich met deze zet klaar te stomen voor de volgende grote toernooien in de esport. De prioriteit zal ongetwijfeld de Road to Rio Americas RMR zijn. Die gaat door in de eerste week van oktober en zal bepalen welke Amerikaanse teams aan de ESL Major in Rio de Janeiro zullen mogen deelnemen.

chelo bij MIBR. – © PGL

chelo krijgt nu een tweetal weken om zich in te werken bij zijn nieuwe werkgever. De eerste test van het nieuwe roster vindt plaats op 2 september, wanneer ESL Challenger Melbourne van start gaat. Dit is het nieuwe roster van Imperial:

???? Gabriel “FalleN” Toledo
???? Fernando “fer” Alvarenga
???? Ricardo “boltz” Prass
???? Vinicius “VINI” Figueiredo
???? Marcelo “chelo” Cespedes

???? Lincoln “fnx” Lau (coach)

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top