'Fresh Screens' duikt in reddingsfilm 'Thirteen Lives'

Films | Elke week ben je dankzij ‘Fresh Screens’ op Pickx+ weer helemaal mee met de laatste nieuwtjes in de filmwereld. Deze week praatten we met de regisseur en cast van de film ‘Thirteen Lives’, die net op Prime Video is uitgebracht.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Thirteen Lives’ vertelt het verhaal van de reddingsoperatie in de grot Tham Luang in Thailand in 2018. Daar kwamen de leden van een jeugdvoetbalploeg (11 tot 16 jaar) vast te zitten toen een deel van de grot door hevige regenval onder water kwam te staan. Er begon een race tegen de klok, want niet alleen zouden de voetballers snel zonder voedsel zitten, maar bij een volgende hevige regenbui zou de rest van de grot ook onder water kunnen lopen. De reddingsactie beroerde de hele wereld en de goede afloop ervan was het resultaat van internationale samenwerking, gelijkgezindheid en zelfopoffering door duikers. Na maar liefst achttien dagen waren alle jonge voetballers uit de grot gered.

Het is niet de eerste keer dat het verhaal in een film werd gegoten. Zo maakte de Thais-Ierse filmmaker Tom Waller in 2019 al de prent ‘The Cave’, waarin een aantal van de duikers die deelnamen aan de reddingsoperatie een rol kregen. Er zijn ook al verschillende documentaires gemaakt over de redding en er wordt een Thais gesproken film verwacht in september op Netflix. Maar ‘Thirteen Lives’ is de eerste prestigieuze Hollywoodproductie over de gebeurtenissen.

Nieuwe details

Aan het stuur staat regisseur Ron Howard, die carrière maakte met komische films en met prenten als ‘Backdraft’ en ‘Apollo 13’ al meermaals zelfopofferende helden in beeld bracht. Daarnaast is hij ook de regisseur van bekende films als ‘A Beautiful Mind’, ‘The Da Vinci Code’ en ‘Solo: A Star Wars Story’. In ‘Fresh Screens’ vertelt hij dat hij geïnspireerd raakte om het verhaal van de reddingsactie te vertellen toen hij merkte dat hij nog heel wat nieuwe, emotionele details vond die hij in de nieuwsuitzendingen gemist had. Er waren nog nieuwe en sterke verhalen te vertellen. Het scenario is van de hand van William Nicholson, die met ‘Shadowland’ en ‘Gladiator’ al tweemaal genomineerd is voor een Oscar.

De prestigecast zou je ook moeten overtuigen om de film op je watchlist te zetten op Prime Video. Viggo Mortensen (‘The Lord of the Rings’, ‘Green Book’), Colin Farrell (‘In Bruges’, ‘The Lobster’) en Joel Edgerton (‘The Great Gatsby’, ‘Red Sparrow’) acteren als drie van de Britse en Australische duikers die cruciale rollen speelden in de reddingsoperatie. Howard castte eveneens enkele prominente Thaise acteurs, zoals Sukollawat Kanaros en Vithaya Pansringarm (‘Only God Forgives’).

Meer leren over ‘Thirteen Lives’ en ander filmnieuws? Ontdek 'Fresh Screens’ donderdag om 19u op Pickx+ (zender 13). Woon je in Brussel en heb je een Nederlandstalig tv-optie van Proximus? Dan vind je Pickx+ terug op zender 263.

‘Thirteen Lives’ is beschikbaar via Prime Video. Het volledige aanbod van Prime Video kan je nu streamen vanaf je Android TV Box. Meer informatie over deze optie vind je hier terug.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top