Alles wat je moet weten over Warzone Season 4 Reloaded

Esports | Nieuwe wapens, originele speltypes, unieke evenementen, ... Ontdek alle nieuwigheden van season 4 Reloaded op de Battle Royale Call of Duty: Warzone.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Amper twee weken na de release van seizoen 4 van de battle royale Call of Duty: Warzone, werd vorige week de traditionele mid-season update uitgerold door ontwikkelaars Activision en Raven Software. Deze is kleiner dan zijn voorgangers, maar biedt toch heel wat nieuwe functies. We nemen een kijkje naar wat zonder twijfel één van de laatste patches van het spel zal zijn.

Zombies maken hun terugkeer

En omdat de drie gebruikelijke speltypes (Plunder, Battle Royale en Resurgence) niet genoeg zijn, worden er twee nieuwe spelmodi in het spel geïntroduceerd.

Tot 11 augustus is het speltype Rebirth of The Dead terug, maar dit keer op de map Rebirth Island. Het principe blijft hetzelfde: elke speler die sterft, reïncarneert als een zombie. Om terug te keren naar je menselijke vorm, moet je antivirussen verzamelen uit kisten verspreid over de map of uit de lichamen van vijanden. Het laatste team met een mens in de rangen wint het spel. Nieuw: Als de zombies worden geëlimineerd, stijgt de infectieteller. Wanneer die vol is, komen alle toeschouwers terug tot leven als zombies…

Zombies vallen Rebirth Island binnen – © Activision

Van 11 tot 24 augustus zal een andere variant van een eerder verachenen modus beschikbaar zijn. Hoewel de Iron Trials op Verdansk plaatsvond, zal de Endurance-versie van de spelmodus ditmaal 152 spelers op Caldera verwelkomen. Een sterk verhoogd aantal levens, een veel tragere regeneratie, reanimatiekits die bij elke respawn worden aangeboden, … Dit zijn onder andere de regels die je te wachten staan in deze hardcore versie van de battle royale.

Assault rifles en snipers in de schijnwerpers

Hoewel er bij de meeste updates aan de wapens van Warzone gesleuteld wordt om het spel in balans te brengen, is het duidelijk dat deze patch de zaken aanzienlijk zal veranderen. Ter herinnering: een paar maanden geleden kondigden de ontwikkelaars een globale nerf van sluipschutters en assault rifles aan. Dit nieuws viel niet in goede aarde bij de community en maakte deze wapens praktisch onbruikbaar. Het lijkt erop dat Raven Software heeft besloten om terug te krabbelen, althans gedeeltelijk.

Als we de patch notes in detail bekijken, zien we dat de maximale afstand van damage sterk is verhoogd. Die van de K31 Swiss, bijvoorbeeld, is verhoogd van 42 tot 57 meter, terwijl de Kar98K nu effectief zal zijn tot 49 meter, vergeleken met de 36 meter van de laatste update. De ZRG blijft de scherpschutter met het grootste bereik, 137 meter.

© Activision

Een andere categorie die veel veranderingen heeft ondergaan, zowel in positieve als in negatieve zin: aanvalsgeweren! De recoil van de BAR en de NZ-41, die tot de meest doeltreffende wapens behoorden, is sterk toegenomen. Dat verzoek hoorden we van veel spelers. De STG-44, Cooper Carabine en KG M4O krijgen ook een lichte nerf.

Wat Raven Software heeft gedaan met de oude assault rifles die verschenen met Modern Warfare en Cold War, is misschien wel het meest verrassende. Terwijl de studio normaal de neiging heeft om de wapens uit het vorige spel een boost te geven (en zo spelers het spel te laten kopen, om die wapens sneller te levelen), krijgen de FARA 83, Krig 6, M13, AMAX en Kilo een kleine boost. De Nikita AVT en de VOLK krijgen eveneens een opknapbeurt.

© Activision

Naast deze wijzigingen verschijnt ook een nieuw wapen in het spel. De Vargo-S is een assault rifle waarvan de sterke punten een hoge vuursnelheid en grote nauwkeurigheid lijken te zijn, ten koste van de vuurkracht.

De Worlds of Warzone

Je zou je vragen kunnen stellen over de prioritaire behandeling van lange-afstandswapens. De populairste modus is namelijk Resurgence, een speltype waarbij close combat de voorkeur krijgt.

Het antwoord is te vinden in de competitieve kalender die onlangs door Activision werd aangekondigd. De World Series of Warzone-kwalificatietoernooien vinden namelijk midden augustus plaats. De wedstrijd wordt gehouden op de Caldera-kaart, een kaart waar lange-afstandsgevechten onvermijdelijk zijn door de open ruimtes op het eiland in de Stille Oceaan.

Wijzigingen

Zoals bij bijna elke update zijn er ook een aantal kleine aanpassingen gedaan aan de gameplay zelf. Dit zijn de belangrijkste.

Portable Redeploy Balloons

De Redeploy Balloons bieden heel wat nieuwe mogelijkheden sinds de lancering van Season 4. Ditmaal gaan de ontwikkelaars nog een stapje verder met de aankondiging van een draagbare versie.

© Activision

De mobiele versies van de Balloons, waarmee je een bepaalde afstand kunt glijden, vertonen echter een paar verschillen met de normale versie. De draagbare ballonen kunnen overal worden ingezet, maar hebben de helft van de normale levensduur en laten je minder ver zweven. Wees voorzichtig, want deze vernietigen zichzelf na een tijdje. Zorg er dus voor dat je ze inzet op een moment dat je zeker weet dat je hele team dat aankan, of je riskeert een ploegmaat achter te laten. De draagbare ballonen kan je ter plaatse vinden, of verkrijgen door het voltooien van een “supply drop” contract.

Deze ballonnen zijn beschikbaar op alle Warzone-kaarten.

Cursed Chests

Terwijl je in Fortune’s Keep ronddwaalt, zul je nieuwe iconen op je tactische kaart zien verschijnen, die schedels voorstellen. Deze zijn vervloekt, en zullen worden verdedigd door verschillende golven zombies. Elimineer ze in de buurt van de kist om zielen te verzamelen. Naarmate je aantal zielen toeneemt, zullen steeds grotere golven zombies het tegen je opnemen om hun schat te beschermen. Verzamel genoeg zielen in de toegekende tijd om te winnen en toegang te krijgen tot de beloningen in de kist, waaronder geld, killstreaks, uitrusting en misschien zelfs Perk Tokens.

De terugkeer van de Bomber Planes

Je hield van ze… Voor je ze begon te haten! De Bomber Planes, die bij de komst van Caldera aan het spel werden toegevoegd, waren verwijderd vanwege hun te grote vuurkracht. Wel, nu keren ze terug naar Caldera! Maar maak je geen zorgen, Raven Software zegt dat ze nauwlettend in de gaten zullen worden gehouden, om ervoor te zorgen dat het gebruik niet problematisch wordt.

Nieuwe rotatie van speltypes

Elke week zullen de spelmodi roteren, zoals we het afgelopen jaar gewend zijn geraakt. Deze spelmodi zullen beschikbaar zijn op het spel tot het einde van het seizoen.

© Activision

Warzone 2 ligt op de loer…

Je weet het waarschijnlijk al, maar de twee volgende titels van de Call of Duty-franchise zijn al aangekondigd. Daaronder: Modern Warfare 2, dat op 28 oktober uitkomt, maar ook de opvolger van Warzone. Volgens de geruchten gaat het om een gloednieuwe titel die aan het eind van het jaar zou moeten verschijnen, en niet om een eenvoudige heruitgave van het spel dat we nu al twee jaar kennen.

Deze release impliceert dan ook dat deze update een van de laatste grote updates zal zijn die deze editie van Warzone zal kennen. Met nog enkele maanden te gaan zijn voor de komst van de opvolger, is het weinig waarschijnlijk dat er nog grote veranderingen uitgebracht zullen worden…

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top