Activision kondigt de World Series Of Warzone 2022 aan

Esports | Een jaar na de eerste editie van de competitie heeft Activision de terugkeer aangekondigd van de World Series Of Warzone, het equivalent van de wereldkampioenschappen op de battle royale Call of Duty: Warzone. Het toernooi heeft een totale prijzenpot van $600.000, verdeeld over Noord-Amerika en Europa. 

Door Proximus

Deel dit nieuws

Het is ondertussen al meer dan twee jaar geleden dat Call Of Duty: Warzone zichzelf kon vestigen als een must-have onder de battle royales. Ondanks een daling van het aantal spelers de afgelopen maanden, grotendeels veroorzaakt door de recente aanpassingen aan de maps, blijft het spel er goed voor staan in vergelijking met zijn concurrenten. Het enige minpunt is het schrijnende gebrek aan officiële wedstrijden. 

Activision probeerde vorig jaar dat gebrek aan wedstrijden aan te pakken door de World Series of Warzone te organiseren, een wedstrijd die de beste spelers en bepaalde streamers samenbracht. De competitie maakt nu in 2022 zijn comeback op Caldera. Dat kondigde de uitgever op 26 juli zelf aan, voor zowel Europese als Noord-Amerikaanse spelers. Maar het grote nieuws dit jaar is dat de competitie voor iedereen toegankelijk is

Om deel te nemen, moet je eerst je trio registreren op de website Gamebattles voor 15 augustus. Vanaf 12 augustus is er een speciaal speltype beschikbaar, waarin je tien beste wedstrijden meetellen voor het algemeen klassement. 

De beste 40 trio's in het klassement gaan nadien naar de Europese kwalificaties op 20 augustus. Deze worden gespeeld over vijf wedstrijden, waarbij alleen de bovenste helft van het klassement doorgaat naar de Europese finale. Naast deze 20 amateurtrio's worden 20 teams rechtstreeks door Activision uitgenodigd voor de grote finale op 6 september

Voor de punten zijn de regels vrij eenvoudig: één kill levert één punt op. Aan het einde van het spel wordt je totale score vermenigvuldigd met je positie in het klassement: 

  • TOP 1: 2X punten
  • TOP 2-15: 1,5X punten
  • TOP 16-40: 1X punten 

De inmiddels legendarische SOLOYOLO is er ook weer bij voor een spel dat geheel solo wordt gespeeld. Nu moet je alleen nog je beste team samenstellen en wie weet word jij wel wereldkampioen Warzone 2022. 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top