VCT: Drie Europese teams plaatsen zich voor de play-offs

Esports |

Alle tickets voor de play-offs van de VALORANT Champions Tour Stage 2 zijn uitgedeeld. Acht teams zullen vanaf vandaag strijden voor de eindzege in Copenhagen. De Europese hoop rust op de schouders van Fnatic, Guild Esports en FunPlus Phoenix.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Na vier wedstrijddagen zijn de acht finalisten van de VALORANT Champions Tour Stage 2 eindelijk bekend. Met Fnatic, Guild Esports en FunPlus Phoenix heeft Europa nog drie vertegenwoordigers in het toernooi. 

Vooral Guild Esports maakte indruk in de groepsfase. De Britse organisatie bleek in de openingsmatch te sterk voor het Amerikaanse OpTic Gaming, dat de vorige VCT in Reykjavik won. Ook KRÜ Esports was een maatje te klein voor de spelers van Guild, die ongeslagen doorstoten naar de kwartfinales. Daar wacht Paper Rex uit Singapore hen op.

De tweede kwartfinale op donderdag wordt een Europees onderonsje. FPX, dat op woensdag zijn plaats in de play-offs veiligstelde met een duidelijke 2-0 zege tegen het Japanse Northeption, zal het opnemen tegen Fnatic. Het Britse team mocht de groepsfase overslaan na hun overwinning in het EMEA Stage 2 Challengers-toernooi.

De eerste wedstrijd op vrijdag is een Amerikaanse derby tussen OpTic en XSET, de winnaars van het Noord-Amerikaanse Challengers-toernooi. De kwartfinales worden afgesloten met het duel tussen de Chilenen van Leviatan en het Zuid-Koreanse DRX.

Er kwam overigens heel wat kritiek op het format van deze play-offs. De community lijkt niet gelukkig met de regionale derby’s in de kwartfinales. Ook XSET-speler zekken was kritisch voor de organisatoren op Twitter: “Geen probleem, ik had toch geen zin om aan een internationale competitie deel te nemen.”

De play-offs van de VCT worden gespeeld in een Double Elimination-bracket. De eerste ronde van wedstrijden eindigt op maandag. De vier overgebleven teams zullen van vrijdag 22 tot zondag 24 juli strijden in de finaleronde voor een live publiek, in het Forum Copenhagen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top