IEM Cologne: De eerste gekwalificeerden van de play-ins zijn bekend

Esports | Bij het begin van de eerste fase van IEM Cologne op dinsdag hebben al drie teams hun ticket naar de groepsfase weten te bemachtigen. Hier is een terugblik op de eerste 24 uur van een van de belangrijkste evenementen in het CS:GO-circuit.

Door Proximus

Deel dit nieuws

De Intel Extreme Masters in Cologne gingen nog geen 24 uur geleden van start, maar de teams die aan de competitie deelnemen, hebben de toeschouwers al enkele onverwachte momenten bezorgd. Gisteren werden de eerste wedstrijden van de play-ins gespeeld. Daarin konden drie teams hun plaats in een van de twee groepsfasen veroveren.

De eerste was het team van generaal cadian, Heroic! Na een gemakkelijke overwinning tegen Sprout (16-3) in een van de openingswedstrijden, werd het roster tegen MOUZ in de winner's bracket geplaatst. Na een 19-16 overwinning tegen paIN Gaming slaagde de Duitse organisatie er niet in Heroic te domineren. Ondanks een opleving op Inferno verloor het team met 1-2 (16-5; 11-16; 16-7), waardoor Heroic een plaats in het Main Event toegewezen kreeg.

Enkele minuten later won een andere organisatie zijn tweede wedstrijd op rij om zich te kwalificeren. Team Spirit stond tegenover 00 Nation in de tweede ronde, na een eerste zege tegen Complexity. Zoals verwacht was het Team Spirit dat als winnaar uit de bus kwam, ondanks goede weerstand van de Brazilianen op de laatste twee maps.

BIG en Outsiders betraden vervolgens het podium om te proberen de voorlaatste kwalificatieplaats, die tijdens deze eerste wedstrijddag werd verdeeld, veilig te stellen. Die wedstrijd werd gedomineerd door Outsiders, terwijl men iets meer reactie van de kampioenen van de recente Roobet Cup had kunnen verwachten. De Russen wonnen eenvoudig met 2-0 (16-13; 16-13).

Maar de echte verrassing van deze play-ins was ongetwijfeld de kwalificatie van Movistar Riders ten koste van het Frans-Deense Team Vitality. apEX en zijn collega's verloren in een eenzijdige wedstrijd. Na een eerste nederlaag op Vertigo (16-13), stortten de bijen volledig in en gaven een 16-4 score weg. Movistar Riders, nog in de euforie van hun overwinning in de ESL Challenger in Valencia, mogen dus naar Groep A.

Op het moment van schrijven zijn er nog drie plaatsen beschikbaar, die zullen worden ingenomen door de overblijvende teams. Morgen kennen we de volledige bezetting van IEM Cologne 2022!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top