Roobet Cup: BIG verrast FaZe en wint de finale

Nieuws | De spelers van BIG kwamen in de grote finale van de eerste editie van de Roobet Cup als overwinnaars uit de bus. Het Duitse team verzekerde zich van de titel tegen FaZe en wint daardoor wat vertrouwen, net voor de start van IEM Cologne.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De eerste editie van de Roobet Cup, georganiseerd door Relog Media, eindigde gisteravond met de overwinning van het Duitse BIG. Hoewel het team als de underdog van de grote finale werd beschouwd, slaagde het roster erin Majorkampioen FaZe Clan te verslaan.

BIG opende de score op de eigen map pick, Dust2. tabseN en zijn teamgenoten wonnen de T-side en sloten de CT-side af, mede dankzij een geweldige prestatie van k1to. De speler eindigde de eerste map van de BO met 26 kills en 17 deaths.

Maar de FaZe-spelers hadden een antwoord dat BIG niet kon negeren. Hoewel ze Nuke als tweede map hadden gekozen, konden karrigan en zijn mannen geen voordeel op de T-side behalen. Ze eindigden de eerste helft met één punt achterstand op hun tegenstanders. In de verdediging slaagde het internationale team erin om de achterstand in te lopen en indrukwekkende teamplay te laten zien.

Op Mirage zou alles beslist worden. Die laatste map liet het publiek tot de 36e ronde op het puntje van hun stoel zitten. Na een eerste overtime slaagde BIG erin twee punten voorsprong te nemen en de eindoverwinning op te eisen.

Een verrassende overwinning die het team ongetwijfeld goed doet, want volgende week zullen de Duitsers deelnemen aan IEM Cologne. Mogen we hopen op een thuisoverwinning? Aan de andere kant is FaZe, waarvan verwacht werd dat ze aan de top zouden staan sinds hun Majoroverwinning, er sindsdien niet in geslaagd om een titel te pakken, ondanks twee finales. In ieder geval, afspraak op 5 juli voor de start van de competitie! 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top