Transfernieuws: Mitrovic weg bij club, Kompany shopt bij ManCity

Sport | De zomermaanden zijn synoniem met de zomermercato in de voetbalwereld, en met het WK in aantocht zou de komende transferperiode weleens een hele drukke kunnen worden. Proximus Pickx brengt je een dagelijkse update van de laatste transfers en geruchten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Na ruim vier jaar scheiden de wegen van Matej Mitrovic en Club Brugge. De verdediger verlaat blauw-zwart transfervrij en keert terug naar zijn thuisland Kroatië. Daar tekende hij een contract bij Rijeka. Club plukte Mitrovic in 2018 weg bij het Turkse Besiktas. Hij speelde vijftig matchen in het shirt van Club Brugge. De voorbije jaren belandde Mitrovic op een zijspoor in Brugge: hij speelde het afgelopen seizoen slechts drie wedstrijden.

STVV heeft zich versterkt met Eric Junior Bocat. De linksachter komt over van Royal Excel Moeskroen. Na de degradatie van Les Hurlus uit de hoogste klasse bleef de 22-jarige Fransman op Le Canonnier, maar na een rampjaar van Moeskroen in 1B zoekt Bocat nu dus andere oorden op.

Cercle Brugge heeft dan weer de Japanse international Ayase Ueda binnengehaald. De 23-jarige centrumspits – de huidige topschutter in de Japanse hoogste klasse – komt over van de Japanse topclub Kashima Antlers en zet naar alle waarschijnlijkheid zijn krabbel onder een contract tot juni 2026.

Kompany shopt bij ManCity

Burnley heeft weer toegeslagen op de transfermarkt: Vincent Kompany ging shoppen bij zijn ex-ploeg Manchester City en bond jeugdproduct Conrad Jaden Egan-Riley voor vier seizoenen aan zijn club. Pep Guardiola liet Egan-Riley in september van vorig jaar debuteren bij de A-ploeg in de EFL-Cup. Vorig seizoen speelde hij ook één duel mee in de Champions League.

Volgens Sky Sports heeft Arsenal een poging gedaan om de 17-jarige wonderboy Arda Guler van de Turkse topclub Fenerbahçe te contracteren. Volgens de Daily Mirror wordt hij vergeleken met Mesut Özil en wordt hij ook wel "de Turkse Messi" genoemd. Guler staat overigens ook in de belangstelling van Liverpool.

Jesse Lingard zou een gewild doelwit zijn op de transfermarkt. Volgens de Daily Telegraph cirkelt Tottenham rond de Engelse middenvelder na diens vertrek bij Manchester United. De Spurs hebben hun brede aanvalslinie reeds versterkt met Richarlison en Ivan Perisic, maar Lingard zou door Antonio Conte kunnen worden uitgespeeld als aanvallende centrale middenvelder.

Volgens The Independent richt Juventus zijn pijlen op Roberto Firmino van Liverpool, in een mogelijke ruildeal in het kader van de lopende gesprekken rond Adrien Rabiot. Nu Rabiot het laatste jaar van zijn contract ingaat, wil de Serie A-club twee vliegen in één klap slaan: het binnenhalen van een vervanger voor Dybala en het te gelde maken van de Franse international.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top