Wie is Ayase Ueda, de nieuwste Cercle-aanwinst die in Japan furore maakte?

Jupiler Pro League | Cercle Brugge heeft zich vandaag versterkt met de Japanse international Ayase Ueda. De 23-jarige centrumspits is bij ons nog een nobele onbekende, maar geldt in zijn thuisland als een waar fenomeen.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Vandaag communiceerde Cercle Brugge dat er een princiepsakkoord werd bereikt met Ayase Ueda over een onmiddellijke overgang. De Japanse centrumspits ondertekent, na het afleggen van succesvolle medische testen, een contract tot juni 2026 bij de Vereniging.

Ueda maakte zijn debuut voor Kashima Antlers, in de hoogste Japanse voetbalcompetitie, in juli 2019 met een invalbeurt tegen Urawa Red Diamonds. Een maand later scoorde hij zijn eerste doelpunt als prof tegen Yokohama F. Marinos. Bij zijn eerste basisplaats scoorde hij meteen twee doelpunten in de 4-0-zege tegen Shimizu S-Pulse. Hij eindigde zijn debuutseizoen met vier competitiedoelpunten in minder dan 400 minuten.

Topschutter

In het daaropvolgende seizoen ging hij op hetzelfde elan door: de aanvaller trof tien keer raak in 29 wedstrijden. Nog indrukwekkender: hij speelde in dat hele seizoen slechts twee volledige wedstrijden uit.

In het seizoen 2021 had Ueda een groot aandeel in de top 4-plaats van Kashima. In 29 competitiewedstrijden scoorde hij 14 doelpunten. Nochtans stond hij bijna twee maanden aan de kant met een liesblessure. Zijn prestaties bleven niet onopgemerkt: Ueda werd uitgeroepen tot een van de 31 ‘Outstanding J.League-spelers’, gestemd door managers en spelers.

In het seizoen 2022, dat loopt van 18 februari tot 5 november, trof hij twee keer raak in zijn eerste seizoensmatch, tegen Gamba Osaka. In juni was hij topscorer van de J1 League met tien doelpunten in 18 matchen. Hij won het vertrouwen van de Japanse bondscoach Hajime Moriyasu en werd vaker opgeroepen voor de nationale ploeg. Van maart tot juni speelde Ueda vijf van de zes wedstrijden met het Japanse nationale elftal. In totaal droeg hij al negen keer het nationale shirt van Japan met de A-ploeg. Hij speelde ook al bij de nationale U21 en U23.

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen dankzij de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top