Bwipo: "Deze Summer Split wordt een marathon.”

League of Legends | Actief in de LCS Summer Split 2022 in het shirt van Team Liquid, gaf toplaner Bwipo deze zaterdag een interview aan onze collega’s van de gespecialiseerde website esports.gg. Dit is de samenvatting van een gesprek met een van de twee Belgen die naar Noord-Amerika zijn verhuisd.

Door Proximus

Deel dit nieuws

De grote competities van het League of Legends-circuit zijn afgelopen weekend hervat, met de aftrap van het reguliere seizoen van de Summer Split. Spelers aan beide zijden van de Atlantische Oceaan zijn dus teruggekeerd naar Summoner's Rift. Een na het eerste competitieweekend gaf onze landgenoot Gabriel "Bwipo" Rau een interview aan de esports nieuwssite, esports.gg.

Hij kreeg zo de gelegenheid om iets meer te vertellen over de gemoedstoestand van het team na de uitschakeling van Liquid in de derde ronde van de Spring Split play-offs: "Ik denk dat iedereen vrij zeker van zichzelf is [...] We bekijken de dingen stap voor stap. De nederlaag in de Spring Split was in zekere zin de kick-start die we nodig hadden om onze zaakjes op orde te krijgen.” de Belg blijft dus met beide benen op de grond staan, en beschreef het segment als "een marathon, geen sprint".

Liquid begon dan ook met een iets andere, minder chaotische speelstijl aan zijn Summer Split. Gevraagd naar zijn rol als "rots waarop het team kan bouwen", was de Belg heel duidelijk: "Als je naar onze samenstelling kijkt, denk ik dat het de natuurlijke weg is om te gaan. We zijn zo begonnen toen we al dat succes hadden in het midden van de Spring Split, maar toen vonden we dat we ook andere stijlen moesten kunnen spelen."

Volgens de Belg zal dat behandeld worden tijdens hun volgende bootcamp voor een internationaal evenement. De ploeg zou die taak zonder problemen moeten kunnen volbrengen, gezien de prestaties die Team Liquid leverde toen het in het tussenseizoen naar Zuid-Korea kwam.

Team Liquid staat aan de top van het voorlopige klassement, naast Counter Logic Gaming en Evil Geniuses. Alle drie de ploegen hebben hun wedstrijden in de openingsweek gewonnen. Dit weekend nemen Bwipo en Liquid het op tegen TSM en FlyQuest. 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top