LEC: Perfecte start voor G2 Esports

League of Legends | Het Europese League of Legends-kampioenschap werd vrijdag om 18u hervat met een superweek bestaande uit drie wedstrijdavonden. Die terugkeer naar volle snelheid werd goed opgevangen door sommige teams, zoals G2 Esports, die dit eerste weekend van wedstrijden afsloten door ongeslagen te blijven.

Door Proximus

Deel dit nieuws

De tien teams in het LEC, het Europese League of Legends-kampioenschap, keerden vrijdagavond terug naar de competitie voor een zeer opgewonden publiek, dat sinds het begin van de pandemie niet meer in de studio's is geweest. Het reguliere seizoen van de Summer Split is nu aan de gang en gaat door tot 14 augustus.

Die nieuwe kans hebben sommige teams met beide handen gegrepen. Ondanks een schema dat hen weinig tijd liet om uit te rusten tussen de twee splits na de kwalificatie voor de MSI, was het G2 Esports dat als winnaar uit de bus kwam. Het team van de Belg Raphaël "Targamas" Crabbé won drie keer op rij. De ninja's begonnen hun weekend met een gemakkelijke overwinning tegen Astralis, daarna tegen Rogue op zaterdag, en bevestigde hun vorm op zondag door EXCEL een eerste nederlaag toe te brengen.

Astralis verrast

Onder de teams die het goed hebben gedaan in deze eerste wedstrijden, staat Astralis. Na een rampzalige spring split en een turbulente mercato lijkt de Deense organisatie zich enigszins te hebben hersteld. Na hun nederlaag tegen G2 Esports rechtten Andrei "Xerxe" Dragomir en zijn teamgenoten de rug: eerst tegen Team BDS en daarna tegen Misfits Gaming.


Het publiek keerde terug naar de Berlijnse studio's - © LEC

Die teams hadden moeite met hun eerste wedstrijden onder de knie te krijgen. Aan het eind van het weekend eindigden zowel BDS als Misfits met nul punten. Een verontrustend resultaat voor Misfits, dat zich tijdens de Spring Split had opgeworpen als een van de favorieten, met name dankzij midlaner Vincent "Vetheo" Berrié, die toen tot MVP werd gekroond. Voor Team BDS, dat net grote wijzigingen in zijn ploeg heeft aangebracht, werd de fout dit weekend toegeschreven aan het feit dat de ploeg zichzelf nog probeert te vinden.

Team Vitality overtuigt niet

Voor de bijen van het Franse Team Vitality was het een weekend van gemengde resultaten. Na een verandering van jungler rondde de organisatie een eerste week af met een nederlaag en twee overwinningen. Vitality kwam nochtans goed weg tegen Team BDS in een moeilijke wedstrijd. Nisqy en MAD Lions kenden een bemoedigende start van het seizoen. De organisatie sloot zondag af door twee overwinningen aan hun palmares toe te voegen.

Het voorlopige klassement:

1) G2 Esports (3-0)

2) Astralis (2-1)

2) Fnatic (2-1)

2) MAD Lions (2-1)

2) Team Vitality (2-1)

2) EXCEL (2-1)

7) Rogue (1-2)

7) SK Gaming (1-2)

9) Team BDS (0-3)

9) Misfits Gaming (0-3)

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top