VALORANT: Geen play-offs voor Sector One in de Franse competitie

Esports | Titelverdediger Sector One verloor deze maandagavond van Team BDS in de voorlaatste wedstrijd van het reguliere seizoen. Door deze nederlaag krijgt de Belgische organisatie dus geen plaats in de play-offs, na een lastig seizoen en een moeilijke mercato.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Het was een vroegtijdig einde van het seizoen voor de VALORANT-spelers van de in Brussel gevestigde organisatie Sector One. De ploeg speelde maandagavond de voorlaatste reguliere seizoenswedstrijd in de VRL: Revolution, de Franse nationale competitie. Die wedstrijd eindigde in een nederlaag die het einde van het seizoen inluidde voor de vossen. Met twee overwinningen achterstand zal de ploeg niet deelnemen aan de play-offs van de competitie.

Sector One leverde nochtans een goed gevecht tegen Team BDS. Na de hele match op gelijke hoogte te blijven met de tegenstanders, behaalde het Belgische team een matchpoint. Helaas voor de spelers liet een monsterlijke Bramz zich weer eens gelden. Dat stelde zijn teamgenoten in staat om terug te komen en de wedstrijd te winnen, na een korte overtime. Dinsdag verloor Sector One opnieuw van OG Esports, laatste in het klassement.

Het was een ingewikkeld seizoen voor Sector One. Ter herinnering, de organisatie kroonde zich in maart, aan het eind van het eerste segment van de competitie, tot Frans kampioen. Op dat moment had het team nog Tony "Goaster" Richard, Ryad "Shin" Ensaad en Adel "KONEQT" Cista in de rangen. Maar daarna volgde een lastige transferperiode voor de organisatie.

De drie spelers vertrokken respectievelijk naar Mandatory, Karmine Corp en OG Esports, en werden vervangen door Diogo "OLIZERA" Oliveira, Mateja "qpert" Mijovic en Kacper "saiko" Kucharski. Sammy "iDex" Van de Weghe en Marcty "MARCTYLINHO" Bienvenu behielden hun basisplaats.

Dit roster had tijdens het seizoen moeite om zijn ritme te vinden, zoals iDex ons uitlegde: " "Ik ben uiteraard teleurgesteld over dit seizoen. Het was een lastige transferperiode, maar het moeilijkste voor ons en vooral voor mij was ons gebrek aan consistentie". Die teleurstelling doet niets af aan het avontuur dat hij met zijn 4 teamgenoten beleefde: "Dit seizoen speelde ik met vier uitstekende spelers, maar ik heb het gevoel dat we helaas niet het beste team op de server waren." Het valt nog te bezien welke richting Sector One volgend seizoen zal inslaan...

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top