Sector One wint Frans kampioenschap op VALORANT

Esports | De spelers van Sector One hebben hun organisatie hun eerste titel op VALORANT bezorgd tijdens de VRL: Revolution Grand Final. De vossen wonnen een reverse sweep die door velen als historisch wordt omschreven, en zullen Frankrijk vertegenwoordigen op het promotietoernooi van de VCT.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Ze hebben het voor elkaar gekregen. Deze zondagavond schreef het VALORANT-team van de Brusselse organisatie Sector One ongetwijfeld een van de mooiste bladzijden uit zijn geschiedenis. Het team veroverde dit weekend de titel van de eerste split van de Franse VALORANT-competitie, voor 2200 toeschouwers in de arena.

Een finale vol spanning

Het minste wat we kunnen zeggen is dat Sector One schitterde door zijn veerkracht tijdens de finale tegen Team BDS, dat als een van de beste ploegen in de competitie wordt beschouwd. De vossen begonnen op het verkeerde been aan de partij. Op Haven, de map van hun keuze, waren ze niet opgewassen tegen het samenspel van BDS, ondanks de individuele klasse van Tony “Goaster” Richard met Jett. De eerste map ging dan ook naar Team BDS met een score van 13-10.

Ook de tweede map eindigde niet in het voordeel van de vossen: ze kwamen verder op achterstand tegen het chirurgische BDS. Die laatste won met een score van 7-13, wat de voorlaatste nagel aan de doodskist van Sector One leek te zijn.

Op Ascent werd het eerste matchpunt van deze grote finale gespeeld. Dankzij een zeer goed gemanagede aanval kon Sector One’s zijn eerste punt van deze grote finale scoren. In het publiek begonnen sommigen zich af te vragen: “Kan het team met een reverse sweep de titel pakken?

Daarna reisden de teams naar Split, de laatste map gekozen door BDS. Een felbevochten map, waar de vossen voor overtime moesten gaan. Het zou hen echter niet meer dan twee ronden kosten om het winnende punt te scoren. Dankzij een 14-12 overwinning kwam Sector One terug, en opnieuw een beetje dichter bij de trofee.

gewonnen in stijl

De twee teams begonnen aan de laatste map van de BO5. Op Breeze zou de titel worden beslist. Die map had Sector One niet erg goed voorbereid. De Brusselaars verrasten door met een nooit geoefende opstelling te spelen. Die strategie heeft zijn vruchten afgeworpen! Na een eerste helft die eindigde op 8-4, vroeg coach LohaN om een tactische time-out, om zijn troepen te motiveren.

En dat werkte! De vossen haalden alles uit de kast om voor overtime te gaan. 10 rondes later weerklonk er geschreeuw in de speelzaal van de Brusselse organisatie. Sector One heeft het gedaan, ze zijn VALORANT-kampioenen van Frankrijk!

We hebben echt tot het einde erin geloofd. Toen we met 0-2 achterstonden, hebben Marcty en KONEQT ons mentaal gereset. We moesten het gewoon bekijken als een reeks BO1s“, verklaarde een meer dan tevreden iDex na de wedstrijd.

Met 105 kills is het geen verrassing dat Goaster de MVP is van deze grote finale. De volgende stap is de voorbereiding op het promotietoernooi van de VCT, de grootste competitie in het VALORANT-circuit. Vanaf 1 april zullen de vossen het opnemen tegen de beste ploegen van de verschillende Europese regionale liga’s om België en Frankrijk te vertegenwoordigen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top