Rocket League: een goed weekend voor de Belgen

Esports | Het derde regionale lente-evenement van de Rocket League Championship Series werd dit weekend gespeeld, en we kennen nu de namen van de laatste Europese vertegenwoordigers die zich hebben geplaatst voor de Major van het segment. Ons land deed het vrij goed, dankzij de kwalificatie van de Belgen van Karmine Corp en Team Liquid.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Het was een goed weekend voor de Belgen in het RLCS-seizoen van 2022, het hoogste competitieniveau op Rocket League. Dit weekend werd het derde en laatste regionale evenement in Europa afgesloten. Het was dus de kwalificatie voor de laatste Major van het jaar, en dus ook voor de Worlds, waarvoor de teams speelden. Die kwalificatie is gebaseerd op de regionale ranglijst, waarin de teams gedurende het seizoen punten moesten verzamelen.

De Belgen Maello "AztraL" Ernst en Wagner "Eversax" Benjamin, respectievelijk speler en coach van Karmine Corp, beslisten over het einde van hun teleurstellende seizoen. De mannen van de Blue Wall moesten zoveel mogelijk punten verzamelen om zich alsnog voor de Major te kwalificeren. Als de spelers zich niet plaatsten, maakte het Karmine-roster ook geen kans meer op de Worlds aan het einde van het seizoen.

AztraL en zijn teamgenoten beëindigden de wedstrijd in de loser bracket. Na het verlies tegen Endpoint in de upper bracket bleek Karmine te sterk voor Team Vitality, dat het sinds het begin van het seizoen al moeilijk heeft. Maar de door streamer Kameto opgerichte organisatie struikelde in de derde ronde tegen Evil Geniuses. Daardoor lag hun lot in handen van de andere teams die nog in de running waren, en die KCorp in het klassement konden inhalen.

Onze landgenoten moesten hopen op een overwinning van Team Dignitas tegen Luminosity, nog steeds in de race om hen in te halen in het klassement. De sterren bleken uiteindelijk op één lijn te staan voor de Franse organisatie. Het duel eindigde op een 3-1 overwinning van Dignitas, waardoor Karmine zeker is van een ticket voor de Major.

Een andere Belg eindigde in de upper bracket en kon zich al op zaterdag kwalificeren voor de Major. Team Liquid en Tristan "Atow.” Soyez zette opnieuw een geweldige prestatie neer door dit regionale evenement af te sluiten met een top 4-plaats na een nederlaag tegen Moist Esports. Dat team won de grote finale van zondag van Team BDS. Een knap resultaat na zijn top 2 in het tweede toernooi van het segment.


© Rocket League

We zullen dus verschillende Belgische vertegenwoordigers aan het werk zien tijdens de Spring Major van het RLCS-seizoen van 2022. Dat toernooi wordt gehouden van 29 juni tot 3 juli in de Londense Copper Box Arena en brengt de beste teams uit het derde deel van het wereldcircuit samen, in een laatste kans om punten te scoren en een optie te nemen op een ticket voor het WK aan het eind van het seizoen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top