Rocket League: Belgen leveren mooie prestaties in tweede voorjaarsevenement

Esports | Het was een goed weekend voor de Belgen in het tweede evenement van de Rocket League Championship Series Spring Split. Terwijl Karmine Corp, geleid door AztraL en coach Eversax, op de derde trede van het podium eindigde, behaalden Team Liquid en de jonge Atow. de tweede plaats in het klassement. Deze resultaten voorspellen veel goeds voor de komende Major.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Dit weekend vond het tweede regionale evenement van het voorjaarssegment plaats voor de verschillende teams in de Rocket League Championship Series, het globale circuit van het spel van Psyonix. Het is een belangrijke competitie met het oog op de volgende Major, die op 29 juni begint. Teams die zich wilden kwalificeren, moesten in dit evenement zoveel mogelijk punten behalen om bovenaan de ranglijst te staan.

Een taak die de Belgen die aan de wedstrijd deelnamen ernstig namen. Te beginnen met Maello "AztraL" Ernst en Wagner "Eversax" Benjamin, die streden in de kleuren van Karmine Corp, eveneens het officiële debuut van de nieuwe coach. Na twee opeenvolgende overwinningen tegen Misfits Premier en Endpoint stuurde een nederlaag tegen Team BDS, de toekomstige winnaar van het toernooi, KC naar de loser bracket. Daar wachtte Team Liquid hen op om te strijden voor een plaats in de grote finale.

Op de rand van de grote finale werd ook Team Liquid door Team BDS met 4-1 terug naar de lower bracket gestuurd. In een wedstrijd tussen verschillende Belgen probeerde KC een plaats in de finale te bemachtigen, tegen Team Liquid met Tristan "Atow.” Soye, die werd aangeworven in februari. De ploegen hadden zeven rondes en twee overtimes nodig om de partij te beslissen. Ondanks de sterke Karmine-spelers won Liquid met 4-3 en ging zo rechtstreeks naar de grote finale, waar Team BDS hen opwachtte.

En net als bij het eerste regionale voorjaarsevenement won Team BDS de grote finale zonder ook maar één game af te geven. Na de wintereditie pakte BDS zo een nieuwe eindoverwinning.

De resultaten zijn bemoedigend voor de Belgen van Liquid en KC. Een kwalificatie voor de Worlds lijkt moeilijk voor Liquid, en nog moeilijker voor Karmine Corp. Voor ze van de Worlds mogen dromen, zullen ze zich eerst moeten kwalificeren voor de Spring Major, die op 29 juni van start gaat. 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top