Filou Oostende houdt zijn kansen gaaf om BNXT League-finale te bereiken

Basketbal | Met de start van de Final Four in de play-offs der Lage Landen begint de eindstreep van het seizoen stilaan in zicht te komen. Oostende maakt nog kans op het finaleticket, maar dan moet het wel een kleine achterstand ombuigen voor eigen publiek.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De jongens aan de kust waren reeds gewaarschuwd. Na in het stof gebeten te hebben in Leiden in de Elite Gold-fase, proefden de spelers van Oostende andermaal van een nederlaag in Nederland. In de heenmatch van de halve finales in de play-offs der Lage Landen werd er bij ZZ Leiden verloren met 84-82. Aan Keye van der Vuurst de Vries lag het alleszins zondag niet. Hij wist maar liefst 32 punten te maken. Doordat de nederlaag bijzonder minimaal was, zal Oostende alsnog favoriet zijn voor de terugmatch in eigen huis. De laatste Belgische club in de running voor de titel zal dan wel moeten beseffen dat er geen enkel foutje meer toegelaten is.

Ook Heroes Den Bosch moet nog vol aan de bak in de terugmatch tegen Donar Groningen. De Nederlandse landskampioen werd in het noorden van Nederland op een 68-68-gelijkspel gehouden. Den Bosch won vijf van de laatste zes onderlinge confrontaties met Groningen, maar moest deze keer vrede nemen met het absolute minimum. Ook in de terugmatch zal Den Bosch op zijn hoede moeten zijn, of we zouden wel eens een verrassende affiche kunnen krijgen in het allereerste BNXT League-seizoen.

Volg nu dinsdagavond vanaf 19u45 de terugwedstrijd van de halve finales in de play-offs der Lage Landen van de BNXT League op Pickx+ Sports 1 met de tv-optie Pickx Sports van Proximus. Volg het laatste basketbalnieuws op Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top