Oostende treft Leiden in de halve finales van de BNXT League play-offs

Basketbal | Er blijven nog vier teams over in de strijd om de titel in de BNXT League. Oostende is de enige Belgische ploeg die nog kans maakt op de titel en mag het in de halve finales van de play-offs met ploegen uit België en Nederland opnemen tegen Leiden. Mechelen en Leuven vielen net voor het weekend af ondanks winst in hun heenwedstrijd.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Als winnaar van wedstrijden tegen respectievelijk Groningen en Leiden in de kwartfinales van de internationale play-offs hadden Mechelen en Leuven aanvankelijk goeie papieren om zich net als Oostende te plaatsen voor de volgende ronde. Beide ploegen sloegen er echter niet in om hun terugwedstrijd tegen de Nederlandse ploegen te winnen en zien zo hun avontuur in deze competitie beëindigd. 

Na hun overwinning van woensdag met 84-86 in Groningen tijdens de heenwedstrijd, stond Mechelen de hele wedstrijd aan de leiding in de terugwedstrijd. Pas in het laatste kwart moesten ze de duimen leggen na verlies met 13-26. De eindstand werd vastgelegd op 85-89, een nipte nederlaag voor de Kangoeroes dus. Leuven werd met een groter verschil geklopt in Leiden, dat won met 81-59. In de heenwedstrijd domineerden onze landgenoten de Nederlandse vice-kampioenen uit Leiden nog met 82-68.

Oostende is favoriet, maar...

In de halve finale neemt Leiden het dus op tegen Oostende, de kersverse nationale kampioen in België na hun overwinning tegen Mechelen in de nationale play-offs. Hoewel de kustploeg als favoriet aan de start van de wedstrijd verschijnt, zullen de spelers waakzaam moeten blijven. Ze herinneren zich ongetwijfeld nog de nederlaag van 87-69 in de terugwedstrijd na hun gewonnen heenwedstrijd op eigen veld (78-70).

In de andere halve finale moet Den Bosch, de kersverse Nederlandse landskampioen, het opnemen tegen Groningen in een volledig Nederlands duel. Den Bosch heeft op papier de beste kaarten, want ze wonnen vijf van de laatste zes wedstrijden tegen Groningen. 

De heen- en terugwedstrijden van de halve finales in de BNXT League vinden plaats op zondag 5 en dinsdag 7 juni om 15.00 uur. De finales van de BNXT League, die ook thuis en uit worden gespeeld, zullen plaatsvinden op 9 en 11 juni.

Volg het beste van de BNXT League, zoals de terugwedstrijden van de internationale play-offs op zondag 5 en dinsdag 7 juni, op Pickx+ Sports met de tv-optie Pickx Sports van Proximus. Volg het laatste basketbalnieuws op Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top