Bergen heeft streepje voor op Leuven Bears in kwartfinales

Basketbal | Bergen won zaterdag de heenwedstrijd van de kwartfinales van de BNXT League-play-offs met 74-69 en dat ten koste van Leuven Bears. Die Bears zullen er alles aan moeten doen om hun Waalse concullega’s komende wedstijd niet opnieuw in hun spel te laten komen. Anders lopen ze de halve finales onherroepelijk mis.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De fanbases van zowel Leuven Bears als van Bergen waren het er roerend over eens: afgelopen zaterdag werd er door beide basketbalploegen gespeeld met het mes tussen de tanden. Bergen behaalde al vroeg in de partij een kleine voorsprong, ging daarmee de rust in en wist deze zelfs vast te houden tot aan het laatste fluitsignaal. Leuven deed er nochtans alles aan om het tij te keren en dit voornamelijk via een sterke Allen en een gedreven Cebasek.

Leuven moest tijdens de heenwedstrijd van de vierde ronde zijn meerdere erkennen in Bergen, maar dat wil niet zeggen dat dit ook zo zal zijn tijdens de terugwedstrijd. De Bears hebben in het verleden (lees: de nationale competitie) immers al meermaals bewezen dat ze belangrijke momenten in de competitie kunnen grijpen. Denk maar aan de kwartfinales tegen Charleroi van begin deze maand en de terugwedstrijd van de halve finales tegen Mechelen. Als de Bears opnieuw boven zichzelf kunnen uitstijgen, heeft Bergen nog een vette kluif aan de Vlaams-Brabanders.

Volg het beste van de BNXT League, inclusief het duel tussen Leuven Bears en Bergen vanavond vanaf 19u45, op Pickx+ Sports 1 via de tv-optie Pickx Sports van Proximus. Je kan meer basketbalnieuws lezen via Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top