Mechelen en Leuven kunnen spannende halve finale woensdag in beslissende plooi leggen

Basketbal | In een razendspannende reeks waarin Mechelen en Leuven het publiek meermaals op spektakel trakteerde, strijden beide ploegen woensdagavond vanaf 19u45 een vijfde keer tegen elkaaar. Die laatste wedstrijd is beslissend voor de halve finale van de nationale play-offs van de BNXT-League.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Woensdag kennen we eindelijk de tegenstander van Filou Oostende in de finale van de nationale play-offs in de BNXT-League. De kustploeg plaatste zich gemakkelijk voor hun elfde finale op rij in een wedstrijd tegen Mons-Hainaut. Enkel Mechelen en Leuven vechten op dit moment nog om een plaatsje in die finale, en de strijd tussen die ploegen is op zijn minst spannend te noemen! Beide ploegen konden al twee keer een wedstrijd in de halve finale winnen, een vijfde match moet dus uitsluitsel geven. De laatste wedstrijd wordt in Mechelen gespeeld, maar het is nog maar de vraag of de Kangoeroes van dat thuisvoordeel kunnen profiteren.

Druk op kangoeroes

Maandag ging de ploeg uit Leuven resoluut voor de overwinning omdat ze wisten dat dat hun laatste kans op een finaleticket zou zijn. Een nederlaag in die wedstrijd zou meteen een streep door hun verdere plannen trekken. Ondanks hun goede start in deze campagne, stond de Leuvense ploeg 2-1 achter. Maar na twee nederlagen op rij konden de Bears het tij keren in een waanzinnige wedstrijd waarin de eindstand pas na twee verlengingen werd vastgelegd. Solomon Young, maker van 31 punten en 13 rebounds, was de man van de match.

Bij Mechelen toonden de spelers zich maandag strijdvaardig en ondanks de nederlaag wil de ploeg er woensdag alles aan doen om hun ticket voor de finale veilig te stellen voor eigen publiek. Die publiek kan dan ook de beslissende factor zijn in die laatste en belangrijke wedstrijd. Bij winst kan de ploeg voor het eerst in hun geschiedenis de finale van een Belgisch kampioenschap halen. Voor zowel spelers als supporters kan een overwinning tegen Leuven dus historisch zijn!

Uitgeput tegen Oostende

Domien Loubry bediende Mechelen maandag als geen ander van een resem punten en hij beseft dan ook als geen ander dat zijn team niet goed in de wedstrijd zat. Zelf kon hij maar liefst 29 punten maken en enkel Myles Stephens komt een beetje bij hem in de buurt met 15 stuks. Woensdag zal de hele ploeg van Mechelen beter moeten presteren en moeten profiteren van het thuisvoordeel, wil het winnen van de Leuven Bears. Wat er ook gebeurt, de winnaar van deze reeds historische halve finale heeft er reeds een aantal zware wedstrijden op zitten. Daar kan Filou Oostende van profiteren, want hun campagne in de halve finales verliep dan weer erg gemakkelijk. Over de finale kunnen zowel Mechelen als Leuven voorlopig nog niet dromen, want eerst moeten ze onder elkaar nog uitmaken wie de kustploeg mag proberen bekampen…

Volg het beste van de BNXT League, zoals het duel tussen Mechelen en Leuven, komende woensdag vanaf 19u45 op Pickx+ Sports 1, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus. Lees meer basketbalnieuws op Pickx.be.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top