Kangoeroes Mechelen staat op een zucht van een historische finale

Jupiler Pro League | Kangoeroes Mechelen staat op één overwinning van een legendarische finale. De ploeg staat in de halve finales van de play-offs in de BNXT League met 2-1 voor tegen Leuven Bears, waar de winnaar na een 'best of five' naar de finale gaat.

Door Proximus

Deel dit nieuws

De fans van Leuven hopen dat hun ploeg de spanning kan terugbrengen en nog een vijfde en allesbeslissende wedstrijd uit de brand kan slepen. De tweestrijd tussen Leuven en Mechelen in de halve finales van de BNXT League-play-offs lost voorlopig alle verwachtingen in. Filou Oostende moet nog even wachten om zijn tegenstander in de finale te kennen, want Leuven is niet van plan om zich zomaar gewonnen te geven.

Spanning

Leuven toonde meerdere gezichten in de partijen tegen Mechelen en dat was afgelopen zaterdag weer het geval. In de eerste wedstrijd wisten ze nog te winnen in Mechelen, maar enkele dagen later gingen ze na een bijzonder zwakke prestatie onderuit in Leuven. In de derde match kende Leuven een inzinking in het tweede kwartier en dat verschil konden ze ondanks een goed einde van de match niet meer herstellen. Daardoor werd er verloren.

Bij Mechelen was Domien Loubry alweer de man die in het slot voor de beslissende driepunter zorgde. Mede door zijn klasse staat Mechelen bijzonder dicht bij een eerste finale ooit. De beslissing kan vanavond al vallen in de Sportoase in Leuven. De thuisploeg moet alles op alles zetten om Mechelen uit de finale te houden. Het belooft alvast een bijzonder spannend potje basketbal te worden.

Volg het beste van de BNXT League, inclusief het duel tussen Leuven Bears en Kangoeroes Mechelen deze maandag om 19u45, op Pickx+ Sports 1 via de tv-optie Pickx Sports van Proximus. Je kan meer basketbalnieuws lezen via Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top