Play-offs 1e Nationale: ex-Lommelaren trappen Dender naar de leiding na intense topper tegen Luik

D1B Pro League | Dender EH heeft een gouden zaak gedaan in de strijd om de promotie naar de 1B Pro League. De Oost-Vlamingen wonnen met 2-0 van rechtstreekse concurrent RFC Luik en wippen zo over de Luikenaars naar de eerste plaats in het klassement.

Door Proximus

Deel dit nieuws

De bezoekers uit Luik domineerden nochtans zo goed als heel de match. Maar de troepen van Regi Van Acker hielden goed stand en sloegen genadeloos toe in het slot van de match.

Een kwartier voor affluiten prikte Mbarki (ex-Lommel) de 1-0 tegen de touwen na een goed opgezette aanval. In een intense en razend spannende slotfase kwam Luik nog stevig opzetten, maar doelman Gies stond pal. In blessuretijd zorgde Valcke (ook al ex-Lommel) zelfs nog voor de verlossende 2-0 waarna het Denderse feestje helemaal los kon barsten.

Haasje over

Door deze zege telt Dender nu één punt meer dan Luik. Bovendien bestaat er nog altijd de kans dat de Oost-Vlamingen volgende week een gouden zaak doen voor de groene tafel. Dan wordt de mogelijke forfaitzege tegen Luik (in de competitie) behandeld en uitgesproken.

In de andere wedstrijd speelden Knokke en Dessel 3-3 gelijk.

1. Dender EH: 29
2. RFC Luik: 28
3. Knokke FC: 25
4. Dessel Sport: 25

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top