Dender in beroep bij zaak 'RFC Luik': welke scenario's zijn er mogelijk?

D1B Pro League | Het Uitvoerend Comité van de KBVB heeft woensdag een uitspraak gedaan rond de zaak 'RFC Luik'. De club zette in de met 3-0 gewonnen match tegen Dender EH te weinig U21-spelers op het wedstrijdblad waardoor er een 0-5 forfaitnederlaag dreigde én waardoor de strijd om de eindrondetickets een heel andere uitkomst zou kunnen krijgen.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Volgens het UC kon er geen minnelijke schikking getroffen worden tussen de betrokken partijen omdat er 'procedurefouten' waren gebeurd. Daarop werd er beslist om de uitslag (3-0 voor Luik) te behouden. Maar daar kan Dender zich niet in vinden.

"FC Dender kan hiermee niet akkoord gaan omdat de wedstrijd KSK Heist – FC Dender, eerder dit seizoen, wegens een gelijkaardige inbreuk, werd omgezet in 5-0" klinkt het op de officiële website van de club. "Daarom besliste FC Dender alsnog klacht in te dienen. De uitspraak wordt volgende week verwacht."

Wat nu?

Dat houdt in dat er nog verschillende scenario's mogelijk zijn in 1e Nationale. Als Luik gelijk krijgt, dan is de club nu eigenlijk al bijna zeker van de eindronde en zou Dender wel eens naast de top vier kunnen vallen. Als er toch een 0-5 forfait komt, dan is Dender nu al bijna zeker van de eindronde en moet Luik nog vol aan de bak. Er zijn nog twee speeldagen in 1e Nationale. Dender heeft nog één match voor de boeg, de rest twee.


STAND BIJ 3-0 VOOR LUIK

1. RFC Luik: 47 punten *
2. Dessel Sport: 45 punten *
3. Dender EH: 45 punten
4. FC Knokke: 44 punten *
----------------------------------------
5. Ol. Charleroi: 43 punten *
6. Patro Eisden: 43 punten *

STAND BIJ 0-5 VOOR DENDER

1. Dender EH: 48 punten
2. Dessel Sport: 45 punten *
3. FC Knokke: 44 punten *
3. RFC Luik: 44 punten *
----------------------------------------
5. Ol. Charleroi: 43 punten *
6. Patro Eisden: 43 punten *

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top