Okapi Aalst met de beste kaarten richting duel tegen Aris Leeuwarden?

Basketbal | In de tweede ronde van de play-offs in de BNXT League worden de ploegen die in de nationale play-offs uitgeschakeld zijn, opgenomen in de competitie. Woensdag speelt Okapi Aalst tegen Leeuwarden.

Door Pickx

Deel dit nieuws

In de eerste editie van de BNXT League worden momenteel de wedstrijden op nationaal en internationaal niveau gecombineerd, tot jolijt van de basketbalfans. Momenteel spelen de ploegen uit de Elite Silver-groep tegen de teams die in hun nationale play-offs werden verslagen. Okapi Aalst komt uit die eerste categorie, de Elite Silver-groep, terwijl Aris Leeuwarden werd verslagen in de competitie in eigen land. Beide ploegen spelen deze week tegen elkaar in de tweede ronde van de BNXT-play-offs.

Psychologisch voordeel voor Aalst?

In de eerste ronde van deze play-offs kon Aalst relatief eenvoudig afrekenen met Apollo Amsterdam. De heenwedstrijd eindigde op 71-91 en die score werd afgelopen weekend bevestigd door een nieuwe demonstratie voor eigen volk (88-57). De ploeg toonde aan dat het ontbreken van sterkhouder Paulius Valinskas kon opgevangen worden door Senne Geukens, waardoor de mannen van Thomas Crab zich nooit zorgen moesten maken. Coleman scoorde op zijn beurt 23 punten in 18 minuten en maakte de tegenstanders meteen duidelijk hoe de vork in de steel zat.

Van die ruime voorsprong konden de jongere spelers van de ploeg natuurlijk gebruikmaken. Glenn Temmerman is amper 17 jaar oud en kon in de wedstrijd tegen Amsterdam al meteen zeven minuten spelen. “Elke minuut is een enorme ervaring en daar leer ik heel erg veel uit als zeventienjarige. Amsterdam speelde een lager niveau dan ons, maar bij Leeuwarden zal dat natuurlijk anders zijn. Toch kijk ik met goede moed naar die match, want ook Leeuwarden kunnen we normaal zeker aan. We hebben daar ook nog iets recht te zetten, want de vorige keer verloren we daar na een aantal twijfelachtige beslissingen van de scheidsrechters. Dat geeft natuurlijk extra motivatie. Woensdag moeten we het heft meteen in eigen handen nemen”, vertelde de speler aan het Nieuwsblad. Leeuwarden, reeds uitgeschakeld in de nationale play-offs, zal dan weer willen rechtkrabbelen na de nederlaag in hun thuisland. Zij missen wellicht wat zelfvertrouwen en dat kan ook in het voordeel van Aalst spelen.

Volg het beste van de BNXT League, inclusief het duel tussen Leeuwarden en Aalst deze woensdag om 19u45, op Pickx+ Sports 1 via de tv-optie Pickx Sports van Proximus. Je kan meer basketbalnieuws lezen via Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top